Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΜΦΙΣΣΑ
«Οχι άλλο αίμα στο βωμό των κερδών»

Με επιτυχία έγινε χτες η συζήτηση που οργάνωσε η ΝΕ του ΚΚΕ στη Φωκίδα

Από τη χτεσινή συζήτηση στην Αμφισσα
Από τη χτεσινή συζήτηση στην Αμφισσα
«Οχι άλλο αίμα στο βωμό των κερδών», ήταν το κεντρικό σύνθημα που δέσποζε στο πανό στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας στη χτεσινή συζήτηση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ με θέμα: «Επιπτώσεις από την εντατικοποίηση της εργασίας στην ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς και οι θέσεις του ΚΚΕ». Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες και πολλοί νέοι έδωσαν το δικό τους παρών στη συζήτηση.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Γιώργος Ιωσηφίδης, γραμματέας της ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, σημείωσε ότι το πρόβλημα των συνθηκών εργασίας, η ασφάλεια και η υγιεινή των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό. Το ΚΚΕ, σημείωσε, αντιμετωπίζει σαν καθήκον πρωταρχικής σημασίας την πρόληψη, την προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργατών. Η ανάδειξη, σημείωσε, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μεταλλωρύχοι στις μεταλλευτικές εταιρίες του νομού και πολύ περισσότερο της εταιρίας του προέδρου του ΣΕΒ, ήταν κύριο μέλημα των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων.

Στη συνέχεια τόνισε ότι το έγκλημα στο μεταλλείο, ο χαμός των δύο εργατών - έγινε σε μια περίοδο που η επιχείρηση προπαγάνδιζε ότι έχει μηδέν ατυχήματα, ενώ την ίδια ώρα είχε απορρίψει όσες προτάσεις είχαν κάνει οι εργαζόμενοι οι οποίες όμως κόστιζαν. Καταλήγοντας επισήμανε ότι οι εργάτες των μεταλλείων πρέπει να ξεπεράσουν την τρομοκρατία, τα «διλήμματα» και τους εκβιασμούς που τους βάζει κάθε μέρα η εργοδοσία και τα τσιράκια της. Να ωριμάσουν συνδικαλιστικά και πολιτικά και να απαρνηθούν το ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία που καλλιεργεί η πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, σημείωσε ότι μεγάλος ένοχος για αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά την εργοδοτική ασυδοσία. Το κεφάλαιο, τόνισε, είναι αδίστακτο, γι' αυτό χρειάζεται η εργατική τάξη στο σύνολό της να συντονίσει τη δράση και την αντίστασή της μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μέσα από ένα κοινό μέτωπο πάλης. Για τον ελληνικό λαό σήμερα, τόνισε καταλήγοντας, ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο ένας της υποταγής και του κοινωνικού εταιρισμού που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ που θέλει την εργατική τάξη και την πλειοψηφία του λαού υποταγμένους ώστε το κεφάλαιο να συνεχίζει να διαιωνίζει την εξουσία του και να αυξάνει τα κέρδη του. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ. Ο δρόμος της αντίστασης και της πάλης. Για την ανατροπής της πολιτικής που γεννά την ασυδοσία και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για τη λαϊκή οικονομία και εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ