Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Αγωνιστική, ταξική συνέχεια

Συνεχίζουμε την ταξική, αγωνιστική, διεκδικητική πολιτική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ. Αυτό διακηρύχτηκε μέσα από το 8ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Κώστας Αρτεμίου στο χαιρετισμό του κατήγγειλε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί σήμερα το κεφάλαιο διεθνώς για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και την αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων που οδηγεί στην εξαθλίωση πλατιών λαϊκών μαζών, ακόμα και στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες. Τόνισε την αντίθεση με τα εργοδοτικά και κυβερνητικά συνδικάτα που επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Επισήμανε την ανάγκη της έντασης των αγώνων από μέρους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για διασφάλιση των κεκτημένων και για νέες κατακτήσεις, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε από μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης που αναφέρθηκε στους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στους εργάτες και την πορεία του ΚΚΕ και τόνισε: Δεν αποδεχόμαστε την ορολογία των κοινωνικών εταίρων, που σκόπιμα εφευρέθηκε για να αμβλύνει την αντίθεση που υπάρχει μεταξύ του κεφαλαίου και της εργασίας. Για εμάς αυτή η αντίθεση, τόνισε ο Αγγελος Τζέκης παραμένει και οξύνεται. Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη της λαϊκής εξουσίας, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα εργοστάσια που σήμερα κλείνουν και να εμπεδωθούν σχέσεις εργασίας υπέρ των εργαζομένων.

Στο χαιρετισμό του ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις οργανώσεις που αποτελούν αγωνιστική πυξίδα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενων που είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης. Κατάγγειλε, ταυτόχρονα, τις δυνάμεις που «σέρνουν το χορό» της απογοήτευσης, της συναίνεσης και της υποταγής.

«Οσοι υποστηρίζουν σήμερα», τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, «ότι πίνοντας ουίσκι και συντρώγοντας με τον υπουργό θα λύσουμε τα προβλήματα των εργατών, χωρίς να κατεβούμε στην πύλη του εργοστασίου, αμβλύνουν τα ταξικά χαρακτηριστικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος». Οι διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών, τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος θέλουν να στείλουν το μήνυμα «μέσα τα κεφάλια, μην αγωνίζεστε γιατί θα πάτε φυλακή. Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω. Παλεύουμε να ενώσουμε τους εργάτες σε ταξική, διεκδικητική ενότητα...».

Το Συνέδριο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα που καταγράφει τις διαπιστώσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, καθώς και ειδικά ψηφίσματα για ειρήνη, ύφεση και συνεργασία των λαών, ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, για τη νοθεία των προϊόντων, για την καθιέρωση του 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου. Ενέκρινε, επίσης, ευχαριστήριο ψήφισμα προς όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς που τάχθηκαν αλληλέγγυοι και συμπαρατάχτηκαν με την ΠΟΕΕΠ, στον αγώνα ενάντια στις σκευωρίες, συκοφαντίες και τη βία της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ