Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλειοδοτεί και στηρίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο

Τις πλάτες της κυβέρνησης ζεσταίνει με κάθε ευκαιρία ο Αντ. Σαμαράς, πιέζοντας για πιο γρήγορη εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής της

Αποφασισμένος να στηρίξει κάθε αντιλαϊκό μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου εμφανίζεται ο Αντ. Σαμαράς. Το στόχο αυτό υπηρετεί η αντιπολιτευτική τακτική που έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει σε καθημερινή πλέον βάση. Από τη μια ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για «αναβλητικότητα», «αναποφασιστικότητα», «αβουλία» με προφανή στόχο να ασκήσει πίεση ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα και από την άλλη διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξει κάθε «αναγκαίο» μέτρο.

«Ο,τι μέτρο χρειάζεται ο τόπος για να σταθεί στα πόδια του θα το στηρίξουμε. Και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης, και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς, και σε ό,τι αφορά όλες τις μεγάλες τομές που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει ο τόπος μπροστά», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας χτες στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά την εκλογή του, όπου έδωσε με σαφήνεια το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθεί. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι θα προσφέρει στήριξη «και στα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Και στα μακροπρόθεσμα που πρέπει να γίνουν από σήμερα, για να αρχίσουν να αποδίδουν αύριο».

«Θα τους καλέσουμε και θα τους προκαλέσουμε να πάρουν μέτρα. Σωτήρια μέτρα για τον τόπο», πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας ότι θα πλειοδοτεί σε αντιδραστικές τομές στο όνομα της εξόδου από την κρίση. «Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει να αναβιώσουν αδιέξοδες και ρηχές διαχειριστικές πολιτικές. Πρέπει, αντίθετα, να γίνει ευκαιρία ενός νέου εθνικού οράματος, για περισσότερη παραγωγικότητα, για περισσότερη ανταγωνιστικότητα, για "στροφή στην ποιότητα" παντού στην ελληνική οικονομία», ισχυρίστηκε.

Ζητάει νέα προνόμια για το κεφάλαιο

Ενδεικτική ήταν και η κριτική που έκανε ο Αντ. Σαμαράς και στην προχτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην ΟΚΕ, η οποία στην ουσία έγινε από τη σκοπιά και σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αξιώσεις των αγορών. Οπως είπε, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε «σε μελλοντικά, αφηρημένα και μη κοστολογημένα μέτρα, ενώ η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από άμεσα και μόνιμα μέτρα και οι ευρωπαϊκές αρχές και οι αγορές απαιτούν επίσης άμεσα και μόνιμα μέτρα».

Επίσης, χαρακτήρισε ευχολόγιο και ευσεβείς πόθους τα μέτρα για την αποκλιμάκωση του χρέους και του ελλείμματος και συνοψίζοντας τόνισε: «Ουσιαστικά, ο κ. Παπανδρέου έντυσε την αναβλητικότητά του με μιαν έκθεση γενικόλογων ιδεών. Αλλά την αναβλητικότητά του την έχουν ήδη τιμωρήσει οι αγορές». Χαρακτήρισε ολέθρια για την οικονομία τη διαιώνιση της αναποφασιστικότητας και κατέληξε: «Σε τι, λοιπόν, μας καλεί να δείξουμε συναίνεση; Στη γενικολογία του; Στα ευχολόγιά του; Στην αναβλητικότητά του;».

Η στρατηγική για την έξοδο από την κρίση που θα στηρίξει δεν είναι άλλη από αυτή που εφαρμόζεται από την ΕΕ και τα κεντρικά όργανά της. Ο Αντ. Σαμαράς παρέπεμψε στην πρόσφατη ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, όπου παρουσίασε το ιδεολογικό μανιφέστο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, το οποίο επιφυλάσσει πιο ενισχυμένο ρόλο στο κράτος προκειμένου να στηρίξει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, μέσω της μείωσης των φόρων, των εργοδοτικών εισφορών, κ.ο.κ. «Αν το κράτος θέλει να διαφυλάξει θέσεις εργασίας και να αποτρέψει μαζικά "λουκέτα" επιχειρήσεων πρέπει να μειώσει τις φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις τους», επανέλαβε απευθυνόμενος προς τους κοινωνικούς εταίρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ