Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οριστικοποιήθηκε η αποπομπή Ρόβλια

Επισημοποιήθηκε τελικά χτες η παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνου Ρόβλια, ο οποίος φερόταν να τελεί υπό παραίτηση από προχτές, ύστερα από διαρροή και δημοσίευση στο διαδίκτυο (zougla.gr) εγγράφων από το Πολιτικό του Γραφείο, τα οποία περιέχουν λίστα με ρουσφετολογικά αιτήματα για αστυνομικούς, στρατιωτικούς και φαντάρους.

Ο υφυπουργός φέρεται να υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του στον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη από τις 14/12, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν να του ζητήθηκε παραίτηση από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεδομένου, όμως, ότι την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός θα έκανε στο Ζάππειο τις γνωστές εξαγγελίες, η διευθέτηση του ζητήματος μετατέθηκε για χτες, οπότε, με δήλωση του ιδίου του υφυπουργού και του Γ. Πεταλωτή δημοσιοποιήθηκε ότι ο Ντ. Ρόβλιας είναι πλέον εκτός κυβερνητικού σχήματος. Κι αυτό όταν προχτές το βράδυ, τόσο ο Ντ. Ρόβλιας, όσο και ο Χ. Παμπούκης, διαβεβαίωναν τους δημοσιογράφους ότι δεν «υπάρχει κανένα θέμα», ενώ ο πρώην υφυπουργός έκανε λόγο για «χαλκευμένα έγγραφα».

Ανεξάρτητα απ' όλα τα παραπάνω, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντ. Ρόβλιας είχε υποβάλει και παλιότερα την παραίτησή του, καθώς εμφανιζόταν δυσαρεστημένος με τον πολιτικό του προϊστάμενο και υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Χτες, ανατέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο να «διαμορφώσει κανόνες δεοντολογίας», σχετικά με το πώς θα διαχειρίζονται ανάλογες περιπτώσεις τα κυβερνητικά στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ