Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ - ΚΙΝΑ
Επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου

ΠΕΚΙΝΟ.--

Στη «μεγάλη σημασία» των φιλικών δεσμών ανάμεσα σε Κίνα και Ιαπωνία αναφέρθηκε χτες, μεταξύ άλλων, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Ζι Τζινπίνγκ που επισκέπτεται για τρεις μέρες το Τόκιο στο πλαίσιο προσπαθειών περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

Ο Ζι, που θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του Χου Ζιντάο στην προεδρία της Κίνας το 2012, σημείωσε, σε κάθε ευκαιρία, πως η ανάπτυξη των σχέσεων Τόκιο - Πεκίνου συμβάλει, μεταξύ άλλων, και «στην ανάπτυξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ασία και διεθνώς».

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιούκιο Χατογιάμα, που επικρίθηκε γιατί παράκαμψε το αυτοκρατορικό πρωτόκολλο, προκειμένου να κανονιστεί η συνάντηση του Κινέζου ηγέτη με τον αυτοκράτορα Ακιχίτο, χαρακτήρισε την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη «ένα αληθινά υπέροχο πράγμα για το μέλλον των σινο-ιαπωνικών σχέσεων».

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Ασάχι Σίμπουν υποστήριζε ότι το Τόκιο διεμήνυσε στην Ουάσιγκτον πως θα χρειαστεί «χρόνο τουλάχιστον έως τον ερχόμενο Μάη», προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση για το μέλλον των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη νήσο Οκινάουα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ