Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΝΑΤΟ
Συνομιλίες στη Μόσχα

Στη Μόσχα βρίσκεται από χθες Τρίτη (15/12) ο νέος γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, όπου πραγματοποιεί την πρώτη του διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ράσμουσεν θα συναντηθεί με τη ρωσική ηγεσία και θα επισκεφτεί την Κρατική Δούμα. Βασικό ζήτημα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η παροχή βοήθειας της Ρωσίας στην κατοχή του Αφγανιστάν από το ΝΑΤΟ.

Ορισμένα ΜΜΕ μετέδωσαν πως το ΝΑΤΟ επιδιώκει να αυξήσει την πίεση στη Μόσχα, ώστε αυτή να στηρίζει με όπλα και καύσιμα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των συνεργατών τους στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στο ΝΑΤΟ, ο γγ του ΝΑΤΟ θα θίξει ακόμη το θέμα της εκπαίδευσης των Αφγανών στρατιωτικών, καθώς και τη δυνατότητα για την «οικοδόμηση της στρατηγικής συνεργασίας της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ». Τις συναντήσεις του ΝΑΤΟικού παράγοντα θα απασχολήσουν, όπως φαίνεται, για πρώτη φορά επίσημα, και οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τον Οργανισμό του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), που έχει συγκροτήσει η Ρωσία, με άλλες χώρες που προήλθαν από την πρώην ΕΣΣΔ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ