Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προβλήματα στην πυρασφάλεια

ΜΟΣΧΑ.--

Σημαντικές είναι οι παραβιάσεις των συστημάτων πυρασφάλειας σε πολλά κτίρια, εγκαταστάσεις και τόπους εργασίας στη Ρωσία, μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση σ' αυτή τη χώρα.

Μόλις χτες, έξι άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε 5όροφη πολυκατοικία στην σημερινή Αγία Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ), για άγνωστη - μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις - αιτία. Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά, το 2008, 15.165 άνθρωποι έχουν πεθάνει από πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 584 παιδιών.

Σε παράλληλη εξέλιξη, μια λίστα 80 νυχτερινών κέντρων που παραβιάζουν τις συνθήκες πυρόσβεσης στη Μόσχα δημοσίευσε χτες το υπουργείο Εκτακτων Περιστάσεων της Ρωσίας, από τα οποία τα 8 ήδη έκλεισαν, μετά από εντολή δικαστηρίου. Η λίστα αυτή έρχεται στη δημοσιότητα τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στις 5 Δεκέμβρη στο Περμ των Ουραλίων, εξαιτίας της επίδειξης πυροτεχνημάτων μέσα στο κτίριο. Μέχρι χτες 148 άνθρωποι είχαν πεθάνει από την συγκεκριμένη πυρκαγιά, ενώ παραμένουν στα νοσοκομεία 81 άτομα, από τους οποίους οι 23 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι 44 σε σοβαρή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ