Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙKH ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ στηρίζει την ισραηλινή εγκληματική πολιτική

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή Μπάμπη Αγγουράκη για τη λεγόμενη ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή

H ΕΕ στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής της για τη «νέα Μέση Ανατολή» είναι αυτή που μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στηρίζουν και αποθρασύνουν τις ισραηλινές κυβερνήσεις στην εγκληματική πολιτική της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση σχετικά με τα πρόσφατα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την «ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή», στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Προκαλεί η λογική των ιμπεριαλιστών των δύο μέτρων και δύο σταθμών, που χρίζει κατά το δοκούν «θύτες και θύματα», που ταυτίζει τους απελευθερωτικούς και λαϊκούς αγώνες με την τρομοκρατία και αναγνωρίζει ως «δικαίωμα» του κατακτητή να απαιτεί από τον κατεχόμενο «να σέβεται την ασφάλειά του».

Ολόκληρη η τοποθέτηση έχει ως εξής:

«Η πολιτική της ΕΕ είναι αυτή που μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στηρίζουν τις ισραηλινές κυβερνήσεις στην εγκληματική πολιτική της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Αυτό είναι το συμπέρασμα βουλευτών που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη στη Λωρίδα της Γάζας.

Η πολιτική της ΕΕ και η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου, ουσιαστικά, δίνουν πίστωση χρόνου στην ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίσει το κατοχικό της σχέδιο. Τα μασημένα λόγια της ΕΕ δεν ανταποκρίνονται στο δίκαιο παγκόσμιο αίτημα για βιώσιμο και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η ΕΕ δεν λαμβάνει κανένα πραγματικό μέτρο σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, που συνεχίζει τους εποικισμούς, ιδίως στην ανατολική Ιερουσαλήμ, την κατασκευή του διαχωριστικού τείχους του αίσχους, τον εγκληματικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Αποκρούουμε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Μέση Ανατολή και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ