Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και κατηγορίες

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις εκατέρωθεν στο Αφγανιστάν, μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και «ανταρτών των Ταλιμπάν». Χτεσινή επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή Ρουμπάτ ι Σανγκίνστα βόρεια της Χεράτ, είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι κατοχικές ΝΑΤΟικές δυνάμεις από την πλευρά τους ανακοινώνουν «επιτυχία των επιχειρήσεων».

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία συνεχίζονται οι φωνές εναντίον του υπουργού Αμυνας Καρλ - Θιοντόρ τσου Γκούντενμπεργκ, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν άμεσα την παραίτησή του σχετικά με την επίθεση των γερμανικών στρατευμάτων στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 150 ανθρώπων. Ο Γερμανός ΥΠΑΜ, που κατά την επίθεση δεν ήταν στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο θεωρείται ότι είχε γνώση των γεγονότων, όπως και το σύνολο της κυβέρνησης, επιχείρησε να ανασκευάσει παλαιότερες δηλώσεις του χαρακτηρίζοντας τώρα τη δολοφονική επιχείρηση «στρατιωτικά απαράδεκτη». Πέρα από την παραίτηση Γκούντενμπεργκ η αντιπολίτευση ζητά και εξηγήσεις από την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, ενώπιον του Κοινοβουλίου, το οποίο και αποφάσισε τη σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής, προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες τις ΝΑΤΟικής αεροπορικής επιδρομής στην επαρχία Κουντούζ, λίγο πριν τη διάσκεψη για το Αφγανιστάν στο Λονδίνο στις 28 Γενάρη.

Στο γειτονικό Πακιστάν ο κυβερνητικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 49 «ισλαμιστές αντάρτες» στις περιοχές των φυλών, βορειοδυτικά της χώρας, ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να πιέζουν για περισσότερο αίμα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ