Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Παράταση θητείας Αμπάς και Βουλής

ΡΑΜΑΛΑ.--

Την παράταση της θητείας του Μαχμούντ Αμπάς στην παλαιστινιακή προεδρία αλλά και των παρόντων μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου (Βουλής) αποφάσισε, χτες, ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης,όπου συμμετέχουν, εδώ και δεκαετίες, όλες οι παλαιστινιακές πολιτικές παρατάξεις, πλην των ισλαμιστικών «Χαμάς» και «Τζιχάντ», με την πρώτη ν' αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει παρά τις αλλεπάλληλες προσκλήσεις. Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση ότι μέχρις ότου διασφαλιστούν οι συνθήκες για ελεύθερη και απρόσκοπτη διεξαγωγή προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, τα καθήκοντά τους να συνεχίσουν να ασκούν όλα τα μέλη της Παλαιστινιακής Αρχής, δηλαδή ο Πρόεδρος και η Βουλή.

Επίσης, ομοφώνως, το Κεντρικό Συμβούλιο στήριξε την απόφαση Αμπάς να μην υπάρξει καμία διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, εάν δεν παγώσει ολικά ο εποικισμός. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», επαναλαμβάνει ότι δεν «μπορεί να υπάρξει ειρηνευτική διαβούλευση όσο επεκτείνονται οι εποικισμοί και κυρίως γύρω από την ανατολική Ιερουσαλή, αλλάζοντας τα δεδομένα όσον αφορά στα σύνορα του 1967».

Ο Αμπάς υποστηρίζει ότι σε συνομιλία του με τον νυν υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ τον κάλεσε να «παγώσει παντού ο εποικισμός χωρίς να ανακοινωθεί» ώστε να καταστεί δυνατή η επανάληψη των επαφών, κάτι που μπορεί να καταλήξει σε τελική συμφωνία ακόμη και εντός 6μηνου. Τέλος, ο Αμπάς χαρακτηρίζει «οριστική» την απόφασή του να μην ξαναείναι υποψήφιος ...εφόσον, όμως, δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος.

Την αντίθεσή της στην απόφαση παράτασης της θητείας του Προέδρου και της Βουλής, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των βουλευτών της με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, εξέφρασε η «Χαμάς». Χαρακτηρίζει «παράνομη» την οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση της Παλαιστινιακής Αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ