Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Διώξεις στελεχών του DTP

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Πολιτικές διώξεις δρομολογούνται, όπως αναμενόταν, μετά την απαγόρευση του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), από το Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε από το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης η βίαιη προσαγωγή της πρώην βουλευτή του DTP, Αϊσέλ Τουγλούκ - η οποία και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά την απαγόρευση του κόμματος και τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων - προκειμένου να παραστεί σε ακροαματική διαδικασία κατηγορούμενη για συμμετοχή της στην οργάνωση του ΡΚΚ, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Η παραίτηση των βουλευτών του DTP ακόμα δεν έχει δείξει τις συνέπειές της στο τουρκικό κοινοβούλιο, καθώς ενδέχεται να προκαλέσει ακόμα και πρόωρες εκλογές στη χώρα, αφού δε θα συμπληρώνονται οι απαραίτητες θέσεις της Βουλής.

Το ΑΚΕΛ καταδίκασε την απόφαση απαγόρευσης του DTP, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι «αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στην Τουρκία, το οποίο αναπαράγει συνεχώς τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και αυτά με τα γειτονικά κράτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ