Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑ
Ενισχύουν την κατοχή στο Αφγανιστάν

Η Ρωσία συμβάλλει όλο και περισσότερο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Η Ρωσία συμβάλλει όλο και περισσότερο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
ΜΟΣΧΑ.--

Η ακόμα στενότερη συνεργασία Ρωσίας και ΝΑΤΟ - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη κατοχή στο Αφγανιστάν - ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και του ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, που βρίσκεται για πρώτη φορά σε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστούν καθώς δε μειώνονται οι κοινές απειλές που αντιμετωπίζουμε στον κόσμο, αλλά αυξάνονται, τόνισε μεταξύ άλλων ο Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ΓΓ της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Ο Ρώσος Πρόεδρος πρότεινε επίσης να συζητηθεί και η πρότασή του να δημιουργηθεί μια νέα «ευρωπαϊκή συνθήκη ασφάλειας».

Πάντως, ο Ράσμουσεν δήλωσε πως το ΝΑΤΟ επιδιώκει μια μεγαλύτερη βοήθεια εκ μέρους της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις λεγόμενες «διεθνείς επιχειρήσεις» στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβάνοντας τη διάθεση ελικοπτέρων, την παροχή ειδικών εξαρτημάτων και καυσίμων, αλλά και την εκπαίδευση πιλότων.

«Πιστεύω πως είναι επίσης σημαντικό για τη Ρωσία να επιτύχουμε στο Αφγανιστάν» υποστήριξε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μετά τις συνομιλίες στο Κρεμλίνο. «Αν το Αφγανιστάν ξαναγίνει επίγειος παράδεισος για τους τρομοκράτες, τότε η Ρωσία θα είναι ανάμεσα στα θύματα, καθώς οι τρομοκράτες θα επεκταθούν εύκολα από το Αφγανιστάν προς τη Ρωσία μέσω της Κεντρικής Ασίας».

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μίλησε για «ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις» ΝΑΤΟ - Ρωσίας υποστηρίζοντας πως «ίσως είχαμε διαφωνίες επί ορισμένων σημείων, αλλά αυτό δεν πρόκειται να διαγράψει το γεγονός ότι έχουμε κοινά συμφέροντα σε πολλούς τομείς, διότι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες απειλές ως προς την ασφάλεια». Η εφημερίδα «Κόμερσαντ» επικαλούμενη δηλώσεις του Ρώσου διπλωμάτη αναφέρει πως ο ΓΓ της Συμμαχίας αναμένεται να «διατυπώσει το ενδιαφέρον του για τη διεύρυνση της χερσαίας διέλευσης υλικού προς το Αφγανιστάν», εκτός από αυτή (μη στρατιωτικού υλικού) που ήδη πραγματοποιείται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκαετία κλιμάκωσης... (2018-06-02 00:00:00.0)
Το ΝΑΤΟ απορρίπτει τις ρωσικές προτάσεις (2013-03-29 00:00:00.0)
Πιο «ευέλικτη» και φονική η λυκοσυμμαχία (2012-02-03 00:00:00.0)
Συνεργασία και αντιπαράθεση (2011-06-08 00:00:00.0)
Εύσημα από τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους (2010-10-02 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν πολλά «Αφγανιστάν» ως το 2020 (2010-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ