Κυριακή 19 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΑΜΑΣ
Ματαιώθηκε σχέδιο δολοφονίας του Κάστρο

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ.- Μια οργάνωση Κουβανών μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζε τη δολοφονία του Προέδρου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και μετέφερε όπλα και εκρηκτικά στον Παναμά ώστε να κάνει την απόπειρά της στη διάρκεια της διεθνούς συνόδου των χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου και της Αμερικής, μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Κάστρο σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι το Εθνικό Ιδρυμα των Κουβανών Αμερικανών «έστειλε ανθρώπους του στον Παναμά με το στόχο να με εξοντώσουν... Βρίσκονται ήδη στον Παναμά και έχουν φέρει όπλα και εκρηκτικά». Η Νινόσκα Περέζ, εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής στο Μαϊάμι, έσπευσε να αρνηθεί την κατηγορία, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένας άνθρωπός της στον Παναμά. «Είναι αβάσιμες οι κατηγορίες», πρόσθεσε η ίδια.

Ο Κάστρο είπε ότι η ομάδα διευθύνεται από το γνωστό εξόριστο Λουίς Ποσάδα Καρίλες. Η οργάνωση των μεταναστών αρνήθηκε ότι διατηρεί σχέσεις μαζί του.

Το 1998, ο Καρίλες είχε δηλώσει υπερηφάνως στην εφημερίδα New York Times ότι είχε ενορχηστρώσει σειρά βομβιστικών επιθέσεων κατά ξενοδοχείων στην Κούβα. Πιστεύεται ότι έχει αναμειχθεί σε αρκετές προηγούμενες απόπειρες κατά του Κάστρο, με σημαντικότερη την τοποθέτηση βόμβας σε αεροπλάνο της « Cubana de Aviacion», που κόστισε τη ζωή σε 73 ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ