Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΑΤΙΚΑΝΟ
Τα παρεπόμενα της επίθεσης στον πάπα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.--

Σε αναθεώρηση των μέτρων ασφαλείας αναμένεται να προχωρήσουν οι αρχές ασφαλείας στο Βατικανό, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ανήμερα τα Χριστούγεννα, πριν την τέλεση της λειτουργίας στο Ναό του Αγίου Πέτρου, στον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', η 25χρονη Ιταλο-Ελβετίδα Σουζάνα Μαγιόλο με ψυχιατρικά προβλήματα. Ο ίδιος ο πάπας δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό και σηκώθηκε όρθιος λίγο μετά την πτώση του. Η δράστης, που είχε επιχειρήσει το ίδιο και πέρσι χωρίς αποτέλεσμα, νοσηλευόταν ως την προηγουμένη σε ψυχιατρική κλινική της Ρώμης.

Μετά το περιστατικό, ο πάπας τέλεσε κανονικά τη λειτουργία και έπειτα έβγαλε έναν ακόμη εθιμοτυπικό χριστουγεννιάτικο λόγο με υποκριτικές προτροπές στους Καθολικούς για «φροντίδα» των αστέγων και των προσφύγων, που, όπως είπε, μεταναστεύουν από τη χώρα τους «εξαιτίας της πείνας και της περιβαλλοντικής καταστροφής», αλλά και γενικολογίες για ειρήνη στον κόσμο.

Την Κυριακή συμμετείχε σε γεύμα φιλανθρωπίας προς παιδιά και πρόσφυγες σε κεντρική περιοχή της Ρώμης, μοιράζοντας συμβολικά δώρα σε μερικές δεκάδες άτομα, λέγοντας ότι ...«συμπάσχει» μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ