Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Δεκάδες νεκροί σε επιθέσεις εναντίον αμάχων

ΚΑΡΑΤΣΙ - ΚΑΣΜΙΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε χθες στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν, εναντίον σιιτών, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 30 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, εν μέσω των εορτασμών για τη γιορτή της Ασούρα. Η επίθεση προκάλεσε την αντίδραση των σιιτών εναντίον της αστυνομίας, που δεν κατάφερε να προστατεύσει τους εορτασμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και βίαια επεισόδια. Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μάλικ χαρακτήρισε τους δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας «αντιδημοκρατικά εξτρεμιστικά στοιχεία», ζητώντας από τη σιιτική κοινότητα να σταματήσει τους εορτασμούς για δύο μέρες.

Επίθεση εναντίον σιιτών σημειώθηκε και την Κυριακή στο πακιστανικό Κασμίρ, στο τζαμί της πόλης Μουζαφαραμπάντ με αποτέλεσμα ακόμα πέντε άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και 12 να τραυματισθούν.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι επιθέσεις και των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν σε πακιστανικό έδαφος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με αποτέλεσμα το Σάββατο να χάσουν τέσσερις άνθρωποι τη ζωή τους, πιθανότατα άμαχοι, όταν χτυπήθηκε σπίτι στο βόρειο Ουαζιριστάν. Οι Ταλιμπάν, από την πλευρά τους, εξακολουθούν να καταστρέφουν σχολεία της χώρας, τρομοκρατώντας τους γονείς και αποκλείοντας επί της ουσίας τα παιδιά από τη μόρφωση.

Νέο έγκλημα με δράστες τις κατοχικές αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις σημειώθηκε το Σάββατο και στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα 10 άμαχοι - εκ των οποίων οκτώ παιδιά - να χάσουν τη ζωή τους στα ανατολικά της χώρας. Το επεισόδιο σημειώθηκε στην πόλη Ναράνγκ της επαρχίας Κουνάρ, που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των Ταλιμπάν, όταν κατοχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, καταδίκασε, δήθεν, τη σφαγή αμάχων, που αποτελεί ένα από τα δεκάδες τέτοια περιστατικά, ζητώντας έρευνα, τη στιγμή που οι κατοχικές δυνάμεις αρνούνται ότι επιχείρησαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου από την άλλη πλευρά αναφέρονται σε ενίσχυση των επιχειρήσεων του κατοχικού στρατού «εναντίον των Ταλιμπάν», μέσα στο 2010, ενώ η Βοσνία ανακοίνωσε την αποστολή κατοχικών δυνάμεων στο πλευρό του ΝΑΤΟ, από το νέο έτος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακίνηση ενδοθρησκευτικής βίας (2011-12-07 00:00:00.0)
Θεαματική απόδραση από την Κανταχάρ (2011-04-27 00:00:00.0)
Νέες απειλές Καρζάι (2010-04-07 00:00:00.0)
Επιθέσεις και μαζικές διαδηλώσεις (2010-01-09 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του πολέμου με νέα αφορμή (2010-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ