Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναπομπές άνευ αντικρίσματος

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου παρέπεμψε στο γενικό επιθεωρητή Υγείας Μιχάλη Σαμπατακάκη το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» σχετικά με έγγραφα που αναφέρονταν σε κύκλωμα φαρμάκων, με την εντολή της άμεσης και πλήρους διερεύνησης του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν φτάσει στα χέρια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου non papers με βάση τα οποία καταγγέλλεται ότι προωθούνταν πολλά φάρμακα μέσω των ιδιωτικών και δημόσιων νοσοκομείων, με τη συνδρομή διοικητών νοσοκομείων, γιατρών και φαρμακοποιών. Δηλαδή τα non papers δε λένε δα και τίποτε σημαντικά διαφορετικό απ' ό,τι διαπιστώνεται από καιρού εις καιρόν μέσα σε ένα άγρια εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας, όπως στην Ελλάδα.

Οσα λοιπόν ανεπίσημα - αλλά και επίσημα - χαρτιά να φτάσουν στον πρωθυπουργό δεν πρόκειται να χτυπηθεί η γενεσιουργός αιτία τέτοιων φαινομένων, όσο η υγεία και το φάρμακο αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα με σκοπό την αποκόμιση κερδών. Μια τέτοια κατάσταση μπορεί να διορθωθεί μόνο αν υπάρξει ριζική ανατροπή, όπου θα δημιουργηθεί ένα αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα, στα πλαίσια του οποίου τα φάρμακα θα παρέχονται δωρεάν σε όσους τα έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ