Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αντίσταση στον αντικομμουνισμό Πολωνίας - ΕΕ

Ερώτηση για τις απαράδεκτες απαγορεύσεις που επέβαλε με νόμο το πολωνικό κοινοβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Μπ. Αγγουράκης προς το Συμβούλιο της ΕΕ

Το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο το ΚΚΕ με αφορμή την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ που κορυφωνόταν τότε
Το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο το ΚΚΕ με αφορμή την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ που κορυφωνόταν τότε
Την ανάγκη οι λαοί να αντισταθούν στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των πολωνικών αρχών και να καταδικάσουν την καλυπτόμενη από την ΕΕ παραχάραξη της Ιστορίας και την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης προς στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Η πολωνική βουλή αποφάσισε να απαγορεύσει με νόμο τα κομμουνιστικά σύμβολα, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού. Η εκστρατεία αυτή στόχο έχει την παραχάραξη της Ιστορίας και την απαγόρευση οτιδήποτε θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, στοχεύοντας κυρίως στις νέες γενιές, για να τις εγκλωβίσει στον καπιταλισμό ως δήθεν τη μόνη προοπτική.

Στην Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Νόμος είναι πλέον στην Πολωνία η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, καθώς με αλλαγή στον ποινικό κώδικα και την υπογραφή του Προέδρου, Λεχ Καζίνσκι, θα θεωρούνται παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα. Πρόκειται για συνέχεια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, επιχειρεί την παραχάραξη της Ιστορίας και απαγορεύει ό,τι θυμίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, τις κατακτήσεις των λαών. Προκλητική ενέργεια με στόχο να διώξει ποινικά όσους αντιστέκονται και παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Η τιμωρία προβλέπει χρηματικό πρόστιμο ή έως και δυο ετών φυλάκιση. Παρόμοια μέτρα είχαν λάβει και οι Ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε όλη την Ευρώπη και οι φασιστικές δικτατορίες σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Με αυτά τα αντιδραστικά μέτρα παραβιάζονται θεμελιώδεις δημοκρατικές λαϊκές ελευθερίες, προσβάλλονται οι θυσίες και οι αγώνες εκατομμυρίων κομμουνιστών και εργαζομένων που έπεσαν στη μάχη για τη συντριβή του φασισμού - ναζισμού.

Στα ίδια πλαίσια εντάσσεται η πρόταση του γερουσιαστή της Τσεχίας, Γιαρομίρ Στεκίνα, για απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας) μετά την απαράδεκτη πρόσφατη απαγόρευση της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας (KSM).

Καταδικάζει το Συμβούλιο αυτές τις αντιδραστικές αποφάσεις της πολωνικής κυβέρνησης, αλλά και τις διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών στην Τσεχία και γενικότερα των εργαζομένων;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στην αντικομμουνιστική εκστρατεία (2019-06-15 00:00:00.0)
Σημαιοφόρος του αισχρού αντικομμουνισμού το Ευρωκοινοβούλιο (2017-11-16 00:00:00.0)
Επίσημη κατεύθυνση ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας (2011-02-02 00:00:00.0)
Κλιμάκωση της ιδεολογικοπολιτικής επίθεσης και των αντιλαϊκών μέτρων (2010-01-03 00:00:00.0)
Εκδήλωση - πρόκληση για το λαό της πόλης (2009-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ