Τρίτη 5 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΟΜΟΥ: «Σε μια νέα τετραετή περίοδο σκληρής λιτότητας εισέρχονται από φέτος οι Ελληνες πολίτες, καθώς η οικονομία της χώρας μας τίθεται πλέον υπό αυστηρή επιτήρηση και τα ποσά που δαπανά το ελληνικό κράτος θα ελέγχονται εξονυχιστικά κατά τακτά διαστήματα (...) το 2010 αναμένεται να είναι έτος "κοσμογονικών" αλλαγών στο φορολογικό σύστημα της χώρας και στον τρόπο λειτουργίας του κράτους (...) η κυβέρνηση προβλέπει την εκτίναξη της ανεργίας στο 11,6% (...) που εάν επιβεβαιωθεί θα σημάνει ότι άλλοι 110.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «Το θετικό στοιχείο είναι πως η κυβέρνηση μέσα στην αγωνία της να μαζέψει λεφτά δείχνει να έχει πραγματική βούληση να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή (...) αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε είναι πως το κράτος τα λεφτά που χρειάζεται θα τα πάρει. Το θέμα είναι απο ποιον και με ποιο τρόπο» (η Γ. Αντωνοπούλου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ «ΣΟΚ»; «Με τα τεστ μέτρησης της αντοχής της ελληνικής οικονομίας δεν λήγει βέβαια και η περίοδος δοκιμασίας των Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό, περιμένοντας την έξοδο από την κρίση για να έρθουν καλύτερες μέρες. Ζητούμενο είναι να ανοίξει όχι μόνο στους διεθνείς ελεγκτές τα χαρτιά της η κυβέρνηση για τα προγράμματά της, αλλά προπαντός να ενημερώσει αξιόπιστα τους πολίτες αυτής της χώρας και να επισπεύσει την εφαρμογή των όποιων μέτρων με σταθερότητα και αποφασιστικότητα. Μόνο έτσι, με ανοιχτά χαρτιά, είναι δυνατό να αλλάξει το ζοφερό κλίμα και να κινηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία έχει παγώσει. Αν χρειάζεται ένα σοκ σωτηρίας, να γίνει. Είναι καλύτερο από τα μισόλογα και τα συνεχώς αναθεωρούμενα προγράμματα» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΠΑΙΔΙΑ... «Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων με στόχο μελλοντικά "να μένει η τσάντα του μαθητή στην τάξη" προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Μέχρι το τέλος του μήνα η πολιτική ηγεσία θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για το "νέο σχολείο" που οραματίζεται, καθώς οι πιλοτικές αλλαγές θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τα νηπιαγωγεία για να συνεχιστούν σταδιακά στα δημοτικά και στα γυμνάσια» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ