Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Συνεισφορά στο διεθνές κίνημα

«Πολλοί ξέρουν τη σημασία που έπαιξε η αλληλεγγύη που εξέφρασε το εργατικό κίνημα της Ελλάδας στο λαό του Βιετνάμ, της Κορέας κτλ. Εκείνη την εποχή το κίνημά της έπαιρνε και έδινε αλληλεγγύη. Το ότι πολλοί αγωνιστές βγήκαν ζωντανοί από τα κολαστήρια της Μακρονήσου, της Γυάρου είχε να κάνει και με την έκφραση της αλληλεγγύης και του διεθνισμού», επισήμανε ο Γιώργος Μαυρίκος, ΓΓ της ΠΣΟ, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση.

«Στο βαθμό που χτίζουμε κλαδικά συνδικάτα, ταξικά, γερά, είναι μεγάλη η συνεισφορά μας στο διεθνές κίνημα. Δε μπορεί να είσαι εδώ στο μηδέν και έξω να κάνεις τον καμπόσο» τόνισε. «Κυρίαρχο ζήτημα είναι τι περιεχόμενο δίνουμε στο διεθνισμό. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης είναι ακόμα πιο σημαντική η έκφραση αλληλεγγύης. Ομως, με σαφή αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με διαρκές μέτωπο με τη σοσιαλδημοκρατία και το ρεφορμισμό» υπογράμμισε. «Για μας ο Τσε συμβολίζει την ένοπλη πάλη ενάντια στην αστική τάξη, το σοσιαλισμό, την Κούβα. Δεν είναι σουβενίρ», επισήμανε.

Σ' αυτή την κατεύθυνση δουλεύει και η ΠΣΟ, σημειώνοντας θετικά βήματα κόντρα στους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού να την αποδυναμώσει. Από το Γενάρη του 2006 63 νέες κλαδικές και τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ήρθαν σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ