Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Οργάνωση, ανασύνταξη, αντεπίθεση»

Η ζωντανή συζήτηση και ο ουσιαστικός προβληματισμός με τα οποία γενικεύτηκε η εμπειρία του τελευταίου διαστήματος και καθορίστηκε το σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα χαρακτήρισαν τη διευρυμένη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, το περασμένο Σάββατο, στην Αθήνα. Με σύνθημα «Οργάνωση, ανασύνταξη, αντεπίθεση», πάνω από 300 συνδικαλιστές από κάθε κλάδο και περιοχή της χώρας ανέδειξαν διδάγματα και αγώνες που συγκεντρώνει η εργατική τάξη με την πρωτοπόρα παρέμβαση του ΠΑΜΕ αποκαλύπτοντας - όπως ειπώθηκε και εισηγητικά - ότι «στην "ημερήσια διάταξη" έχει έρθει η αναγκαιότητα της ανάπτυξης χωρίς τη δράση και την παρουσία των πολυεθνικών και των μονοπωλίων των καπιταλιστών. Στην "ημερήσια διάταξη" έχει έρθει η ανάγκη του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, των παραγωγικών και άλλων κλάδων, όχι με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

Ο σαρωτικός χαρακτήρας της επίθεσης κεφαλαίου - ΕΕ - κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ο επικίνδυνος ρόλος των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και οι δεσμοί, η καταξίωση που κερδίζει το ΠΑΜΕ σε όλο και πλατύτερα τμήματα εργαζομένων, η απαιτητικότητα με την οποία εντείνεται η δράση του για να ανέβει ο πήχης των απαιτήσεων της εργατικής τάξης και να αντιστοιχηθεί η παρέμβαση και λειτουργία του ΠΑΜΕ με το ύψος των σύγχρονων αναγκών της ταξικής πάλης - όπως «φώτισε» και η κουβέντα - επιβεβαιώνουν ότι δεν πρέπει να πάει χαμένο ούτε λεπτό. Η σκληρή μα καρποφόρα απεργιακή μάχη στις 17 Δεκέμβρη εμπλούτισε το έδαφος πάνω στο οποίο δόθηκε το σύνθημα της κλιμάκωσης, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 11 Φλεβάρη.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη συμπλήρωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Γραμματείας με νέα μέλη, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και ολόπλευρης ενίσχυσης του ΠΑΜΕ. Οσοι συμμετείχαν στη συζήτηση πήραν το δρόμο της επιστροφής με την ευθύνη να συμβάλλουν πρωτοπόρα ώστε η δουλειά στα κρίσιμα μέτωπα πάλης που είναι κιόλας ανοιχτά (Ασφαλιστικό, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κτλ.) να δώσει νέα ώθηση στην πάλη της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των σύγχρονων αναγκών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ