Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ELITE»
Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Θα ενημερώσουμε στα αμφιθέατρα για τη μάχη που δίνετε, σημείωσε η αντιπροσωπεία του ΜΑΣ που βρέθηκε στο εργοστάσιο

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην υποδηματοποιία «ELITE», που βρίσκονται σε κατάληψη του εργοστασίου από την περασμένη Πέμπτη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) και τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, χωρίς να χαθεί καμιά θέση εργασίας. Αύριο Τετάρτη 13 Γενάρη στις 12 μ. θα προχωρήσουν σε πορεία από το εργοστάσιο στο υπουργείο Εργασίας, όπου και θα γίνει τριμερής συνάντηση.

Χτες, εκπρόσωποι της διοίκησης ζήτησαν από τους εργαζόμενους να ανοίξουν το εργοστάσιο «προσφέροντας» εξόφληση του Νοέμβρη στις ...15 Φλεβάρη, χωρίς να πουν τίποτα για τα δεδουλευμένα του Δεκέμβρη. Πρόταση που οι εργαζόμενοι απέρριψαν, ζητώντας το δίκιο τους και αντλώντας δύναμη από τη συμπαράσταση που κερδίζει ο αγώνας τους. Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε χτες (φωτ.) και η αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που βρέθηκε στο εργοστάσιο. Ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΜΑΣ, μιλώντας στους εργάτες, τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα ενημερώσουν τους φοιτητές στα αμφιθέατρα για τον αγώνα τους. «Μέσα στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητών που οι μανάδες και οι πατεράδες τους δεν έχουν για να τους σπουδάσουν και αναγκάζονται να δουλεύουν», τόνισε. «Το πρώτο πράγμα που βάζουμε εμείς σαν ΜΑΣ, είναι η συμπόρευση μαζί σας, γιατί εσείς είστε οι εμπνευστές στον αγώνα που κάνουμε σήμερα, γιατί κι εμείς θα είμαστε η νέα βάρδια», κατέληξε.

Επιπλέον, το περασμένο Σάββατο επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στην «ELITE» αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ταξικών συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ