Κυριακή 17 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαστέλλεται η ερμηνεία των «απειλών»

Από παλιότερη άσκηση παραστρατιωτικών στην Τσεχία, με τη συμμετοχή και Ελλήνων απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων
Από παλιότερη άσκηση παραστρατιωτικών στην Τσεχία, με τη συμμετοχή και Ελλήνων απόστρατων των Ειδικών Δυνάμεων
Οι «απειλές για την ασφάλεια» διαρκώς διαστέλλονται μαζί με τα όρια δράσης του ΝΑΤΟ που «παγκοσμιοποιείται». Στην παρούσα φάση, οι ιμπεριαλιστικοί Οργανισμοί βάζουν μπροστά μαζί με την «τρομοκρατία», τις «απειλές» από τη «λαθρομετανάστευση» και την «πειρατεία», φθάνοντας ακόμα να στήνουν σενάρια πολιτικών και στρατιωτικών απειλών και με βάση τις επαπειλούμενες κλιματολογικές αλλαγές. Παράλληλα, σε τέτοιους ρόλους προσανατολίζουν τα αμυντικά δόγματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οι διάφοροι «αντιτρομοκρατικοί νόμοι» που θεσμοθετήθηκαν κυρίως μετά τα χτυπήματα της 11ης του Σεπτέμβρη 2001.

Η ανάθεση ρόλων κατασταλτικής δύναμης στις Ενοπλες Δυνάμεις συνδέεται με την ίδια τη φύση και την αποστολή τους, όπως τη θέλουν και την έχουν ορίσει οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση). Σ' αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο επί ημερών κυβερνήσεων ΝΔ και όσο και επί ημερών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά στους και τα εξής:

  • Στις 11 Σεπτέμβρη 2008 πραγματοποιήθηκε η άσκηση του Ευρωστρατού με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008», στο Πεδίο Ασκήσεων Ασκός - Προφήτηςτου Νομού Θεσσαλονίκης, όπου στρατονόμοι καταδίωκαν «διαδηλωτές» που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «EU go home».
  • Στις 13 - 15 του Ιούνη 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, έγινε άσκηση «αντιμετώπισης διαδηλωτών που διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ και ένας αριθμός τους επιχείρησε να περάσει την πύλη του στρατοπέδου».
  • Η πρώτη στρατιωτική άσκηση καταστολής διαδηλώσεων έγινε στις 13 Μάρτη 2002, στη Βέροια από το Β΄ Σώμα Στρατού, για την αντιμετώπιση «ατάκτων ομάδων αμάχων πολιτών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ