Κυριακή 17 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο Πακιστάν βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ, για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, προκειμένου να «υπενθυμίσει» στην κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ τις συμφωνίες της με την Ουάσιγκτον και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, τόσο για να επιτρέπει και να διευκολύνει τις αμερικανικές επιθέσεις στο έδαφός της, οι οποίες κλιμακώνονται συνεχώς, όσο και να διεξάγει από την πλευρά της αποφασιστικό πόλεμο εναντίον των «ισλαμιστών μαχητών, που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν, στο πλαίσιο του διευρυνόμενου ιμπεριαλιστικού πολέμου του Αφγανιστάν.

Η πακιστανική κυβέρνηση εμφανίζεται να διαμαρτύρεται υποκριτικά για τις επιθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή λειτουργεί προστατευτικά απέναντι στις αμερικανικές δυνάμεις, βαφτίζοντας το σύνολο των θυμάτων «μαχητές των Ταλιμπάν», έστω και αν αποδεικνύεται εκ τω υστέρων ότι πρόκειται για αμάχους και πολλές φορές για παιδιά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών των φυλών που στοχοποιούνται να εγκαταλείπουν τις εστίες τους κατά χιλιάδες. Σε αυτό το κλίμα, βόμβες που βρίσκονται ακόμα και σε παιδικές χαρές, σκοτώνουν παιδιά. Το μακελειό των λαών συνεχίζεται.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία των θανάτων αμάχων στο Αφγανιστάν, που έφτασαν το 2009, τους 2.412, τα υψηλότερα ποσοστά από την αρχή του πολέμου και αποκαλύπτουν το έγκλημα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή...


Α.Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ