Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Τηλεοπτική επανεμφάνιση Μιλόσεβιτς

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Αίσθηση προκάλεσε η χτεσινή επανεμφάνιση του πρώην Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό «ΓΙΟΥΓΚΟ-ΙΝΦΟ», όπου θεάθηκε να εκφωνεί μήνυμα ενότητας σε στελέχη του σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενόψει του κρίσιμου και προγραμματισμένου γι' αυτό το Σαββατοκύριακο συνεδρίου της παράταξης...

«Υπάρχουν σενάρια για καταστροφή του κράτους, της οικονομίας, του κόμματος αυτού, επειδή είναι η μόνη εγγύηση για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Είναι εξαιρετικά αναγκαίο αυτό το συνέδριο να είναι συνέδριο ενότητας», φάνηκε να τονίζει ο Μιλόσεβιτς, μιλώντας σε εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αναφερόμενα στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, από τις 6 Οκτώβρη (οπότε παραδέχτηκε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του τη νίκη του Βόγισλαβ Κοστούνιτσα στις προεδρικές εκλογές), σχολίασαν πως εδώ και μερικές μέρες ο Μιλόσεβιτς επανήλθε, κυρίως επειδή πιστεύει πως θα ανατρέψει τα σχέδια ηγετικής ομάδας «μετριοπαθών» στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος για αλλαγή ηγεσίας, ελπίζοντας τελικώς πως θα επιβιώσει, όχι μόνον ως αρχηγός αυτής της παράταξης, αλλά και ως πολιτικός που θα μπορούσε να συμμετάσχει με αξιώσεις στην προεκλογική εκστρατεία των πρόωρων γενικών σερβικών εκλογών της 23ης Δεκέμβρη. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του Μιλόσεβιτς, που επικαλέστηκε χτες το Ασοσιέιτεντ Πρες, φέρεται να δήλωσε πως ο πρώην Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος έχει βάλει μπροστά τα νέα του πολιτικά σχέδια, «πραγματοποιώντας αυτό το διάστημα πλήθος επαφών με το εξωτερικό και όχι μόνο με στελέχη του κόμματος αυτού στη Σερβία».

Η πρώτη ενδεικτική δοκιμασία για το εάν έχουν κάποιο μέλλον τα πολιτικά σχέδια του Μιλόσεβιτς θα είναι το συνέδριο των Σοσιαλιστών, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο σε άγνωστη, για τα ΜΜΕ, τοποθεσία. Στενοί συνεργάτες του ψιθυρίζουν τις τελευταίες μέρες σε διάφορα ΜΜΕ πως ο Μιλόσεβιτς ποντάρει πολλά στα σοβαρά πολιτικο-οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα κυβέρνηση του Βόγισλαβ Κοστούνιτσα, και τα οποία αναμένεται να διογκωθούν ακόμη περισσότερο μέσα στον προσεχή χειμώνα...

Χτες, τη μέρα που επανεμφανίστηκε στις τηλεοπτικές οθόνες της σερβικής τηλεόρασης ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ξανακυμάτισε στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ η αμερικανική αστερόεσσα, με τον Γουίλιαμ Μοντγκόμερι, τον άνθρωπο που συντόνισε από τη Βουδαπέστη την προεκλογική εκστρατεία της σερβικής πρώην αντιπολίτευσης, νυν κυβέρνησης, να συνεχίζει τις δραστηριότητές του στο Βελιγράδι ως πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγουν το δρόμο για τη σύλληψη του Μιλόσεβιτς;(2001-02-14 00:00:00.0)
Κρατάει τα προσχήματα ο Κοστούνιτσα...(2000-11-01 00:00:00.0)
Προς διαμόρφωση καινούριου πολιτικού σκηνικού(2000-10-07 00:00:00.0)
θα γίνει και δεύτερος γύρος λέει η Εφορευτική Επιτροπή!(2000-09-27 00:00:00.0)
Απειλές στο Μιλόσεβιτς και υποσχέσεις για άρση των κυρώσεων(2000-09-27 00:00:00.0)
Απέχουν οι αλβανόφωνοι(1996-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ