Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η κουρδική οργάνωση PEJAK ή αλλιώς το «Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν», που δραστηριοποιείται κυρίως στο βορειοδυτικό κομμάτι του Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, για τη δολοφονία του εισαγγελέα της πόλης Κχόι, 20 περίπου χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία. Ο Βάλι Χατζγκχολιζαντέχ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δύο αγνώστων έξω από το σπίτι του.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Τον 70χρονο πολιτικό Ζαν Μαρί Ντορ που είχε επικρίνει τη στρατιωτική κυβέρνηση του λοχαγού Καμαρά διόρισε χτες στη θέση του πρωθυπουργού η χούντα στη δυτικοαφρικανική Γουινέα, ως άλλοθι για τις «καλές» της προθέσεις.

ΣΕΟΥΛ.-- Αξιωματούχοι απ' τη Νότια και τη ΛΔ Κορέας συζήτησαν χτες για τέσσερις ώρες την ανάπτυξη του κοινού βιομηχανικού πάρκου που έχουν φτιάξει τα τελευταία χρόνια στο Καεσόνγκ.

TOKIO.-- Αίτηση προστασίας απ' τους πιστωτές λόγω χρεών ύψους 25,6 δισ. δολαρίων κατέθεσε χτες η ιαπωνική αεροπορική εταιρία JAL, επικαλούμενη το νόμο Εταιρικής Αποκατάστασης. Στα σκαριά είναι ήδη σχέδιο «ανασυγκρότησης» που προβλέπει 16.000 απολύσεις, περικοπές συντάξεων και δρομολογίων...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επανεξέταση της υπόθεσης του Μουμία Αμπου Τζαμάλ αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απορρίπτοντας την απόφαση που ακυρώνει τη θανατική ποινή και παραπέμπει την υπόθεση στο Εφετείο της Πενσιλβάνια προκειμένου να επανεξετάσει την απόφασή του σύμφωνα με την οποία το 2008 είχε μετατρέψει την καταδίκη σε θάνατο του πρώην Μαύρου Πάνθηρα σε ισόβια κάθειρξη.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Από το Γενάρη του 1998 έως το Νοέμβριο του 2009, 10.385 άτομα έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων της αστυνομίας με ένοπλους, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Estado de Sao Paulo».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η αμερικανική εταιρεία «Kraft» κατάπιε τελικά τη βρετανική σοκολατοποιία «Cadbury» που συμφώνησε τελικά στην εξαγορά της μετά από την έγκριση της βελτιωμένης προσφοράς που έφτασε στα 11,5 δισ. δολάρια από το διοικητικό της συμβούλιο και δίνοντας τέλος στις εταιρικές εχθροπραξίες μεταξύ των δύο εταιριών που κρατούν μήνες τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ