Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργανώνει σύσκεψη με εργαζόμενους μαθητές

Το Σάββατο 6 Φλεβάρη στις 6 μ.μ.

Σύσκεψη με θέμα «Η δράση των εργαζόμενων σπουδαστών - μαθητών, μπροστά στην απεργία στις 10 Φλεβάρη» θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ το Σάββατο, 6 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, Ομόνοια - στοά Φέξη - 7ος όροφος). Η Γραμματεία Νέων καλεί σε συμμετοχή τους Συλλόγους σπουδαστών των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ, τις επιτροπές αγώνα ανά ΙΕΚ, τα μαθητικά συμβούλια από τις επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ), τα μαθητικά συμβούλια νυχτερινών σχολείων, τα 7μελή από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, εργαζόμενους σπουδαστές - μαθητές από το σύνολο των επαγγελματικών σχολών και νυχτερινών σχολείων.

«Προσπαθούν να σε πείσουν ότι η μαθητεία είναι ευκαιρία, ότι σου δίνει τις βάσεις για ένα παραδεισένιο εργασιακό μέλλον. Οτι δε χρειάζεται να αγωνίζεσαι και να "φωνάζεις" για δικαιώματα, διότι στη μαθητεία αποκτάς γνώσεις για το επάγγελμα που επέλεξες και πως γι' αυτό πρέπει να χρωστάς χάρη» σημειώνεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Γραμματείας. «Σου κρύβουν την αλήθεια, πως από την τζάμπα και κακοπληρωμένη εργασία σου, βγαίνει πλούτος. Πως οι επιχειρήσεις με το καθεστώς της μαθητείας πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους», ενώ, όπως υπογραμμίζεται, «η κατάσταση που ζεις δεν είναι προσωρινή. Είναι ο στόχος τους!».

Θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, εργάτες χωρίς δικαιώματα, μισομορφωμένους - μισοειδικευόμενους, να τους έχουν πιο εύκολα του χεριού τους, γι' αυτό αντί να παίρνονται μέτρα στήριξης, ώστε τα παιδιά των εργατών να τελειώνουν το σχολείο, ενισχύονται μέτρα για να το εγκαταλείπουν, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, με την οποία η Γραμματεία αναδεικνύει γιατί οι νεαροί εργάτες είναι οι πρώτοι που πρέπει να ενταχθούν στην οργανωμένη πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ