Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
Καταψήφισαν την απεργία και στο ΕΚ Θεσσαλονίκης

Θέλουν τους εργατοϋπαλλήλους διασπασμένους και αδύναμους, καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Την ώρα που το καζάνι της αγανάκτησης των εργαζομένων βράζει και θερμαίνει τις μηχανές του ΠΑΜΕ και των σωματείων που προκηρύσσουν, το ένα μετά το άλλο, 24ωρη απεργία ενάντια στην κυβερνητική λαίλαπα στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στο φορολογικό, για τις 10 Φλέβαρη, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), απέρριψε την πρόταση της Εργατικής Ενότητας (ΠΑΜΕ) για κήρυξη πανθεσσαλονίκιας απεργίας την ίδια μέρα.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε χτες το πρωί, η πλειοψηφία του ΕΚΘ, λειτουργώντας για μια ακόμα φορά ως υποκατάστημα της εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αποφάσισε να περιμένει τη ΓΣΕΕ και τις τυχόν «αγωνιστικές» αποφάσεις της. Ετσι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ που έβαζε το εξής τρίπτυχο: Να αποφασίσει το ΕΚΘ απεργία στις 10 του Φλεβάρη, να καλέσει τη ΓΣΕΕ να προκηρύξει απεργία στις 10 του Φλεβάρη, να καταγγείλει τον κοινωνικό διάλογο απάτη. Την ίδια στιγμή, καμιά επανάπαυση και αυταπάτη δεν επιτρέπει και η στάση της «Αυτόνομης Παρέμβασης» η οποία υπερψήφισε την πρόταση για απεργία διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις για το σκέλος που αφορούσε τον «κοινωνικό διάλογο»!!!

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η στάση αυτή της πλειοψηφίας του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τον απεργοσπαστικό - διασπαστικό ρόλο της (όπως και στην απεργία της 17.12.2009). «Η διάσπαση του ενιαίου μετώπου των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν έχει να κάνει μόνο με τις ξεχωριστές απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (η τελευταία έχει προκηρύξει απεργία για την 10 Φλέβαρη). Εχει, επίσης, να κάνει με ένα παιχνίδι στημένο από καιρό στα κυβερνητικά επιτελεία, για να στραφούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού ενάντια στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, ως τους πραγματικούς υπεύθυνους της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Και όλα για να συγκαλύψουν τον πραγματικό υπεύθυνο που δεν είναι άλλος από την ίδια την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και χρυσώνει το κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι ΚΑΙ της Θεσσαλονίκης, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα δώσουν απάντηση με την απεργία τους, στην απεργία, στις 10 Φλεβάρη. Οπως και στις 17 Δεκέμβρη, δε θα περιμένουν καμιά πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ή του ΕΚΘ πότε θα αποφασίσουν μια απεργία «για την τιμή των όπλων», στήνοντας ξανά ένα σκηνικό «τύπου Γιαννίτση», όπου η κυβέρνηση θα παραστήσει ότι παίρνει πίσω 1-2 επιθετικές αιχμές της πολιτικής της για να περάσει με τη συμφωνία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ο κύριος κορμός της αντεργατικής επίθεσης της», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Γραμματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ