Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταινίες για μικρούς και μεγάλους

Μάνος Κατράκης, Αλέκος Αλεξανδράκης, Α. Πέτσος στην εξαιρετική ταινία «Συνοικία το όνειρο»
Μάνος Κατράκης, Αλέκος Αλεξανδράκης, Α. Πέτσος στην εξαιρετική ταινία «Συνοικία το όνειρο»
Με τη σπουδαία ταινία «Συνοικία το όνειρο» του Αλέκου Αλεξανδράκη ξεκινά αύριο το αφιέρωμα του «Filmcenter 2000» στον κλασικό, ελληνικό κινηματογράφο, στο «Απόλλων». Από 1/12, οι κινηματογράφοι του εναλλακτικού δικτύου διανομής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου «Filmcenter 2000» ξεκινούν θεματικούς κύκλους ενοτήτων, όπως «Η Ανοιξη του ελληνικού κινηματογράφου», «Η σύγχρονη ελληνική κωμωδία», «Η γυναίκα στον ελληνικό κινηματογράφο», «Λογοτεχνία και σινεμά», «Μουσική και σινεμά» κ.ά. Θυμίζουμε πως οι κινηματογράφοι του δικτύου είναι οι: «Απόλλων», «Πτι Παλαί», «Τριανόν», «Ανδόρα», Φιλίπ», «Αφαία».

Παράλληλα συνεχίζονται οι κυριακάτικες προβολές (μεσημέρι) της «Κινηματογραφικής λέσχης του "α"» (του νεοσύστατου θεσμού του ΕΚΚ) στο «Απόλλων». Στις 26/11, 12μ, θα προβληθεί η ταινία του Τζον Κασσαβέτη, «Νύχτα πρεμιέρας». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα.

Το παιδικό πρόγραμμα του ΕΚΚ, με τίτλο «Filmcenter ΣΙΝΕΑΚ» συνεχίζει τις προβολές ποιοτικής παιδικής ταινίας. Στην «Αφαία», στις 25/11, 3 μμ και 26/11, 11.30 πμ θα προβληθούν: «Ο Πέτρος και ο λύκος», «Ο Σαρλό μετανάστης», «Το φτερωτό αλογάκι».

Στην «Ανδόρα» (25/11, 3 μμ, 26/11, 11.30 πμ) θα προβληθούν: «Σου προσφέρω ένα αστέρι», «Το ράλι», «Σνούπι, καλέ μου φίλε».

Στο «Τριανόν», 26/11, 3 μμ θα προβληθούν: «Η πεταλούδα», «Η φαγουρόσκονη», «Ο Σνούπι και η τρελοπαρέα του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ