Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Καμαρίνια» Χορν - Κατερίνας

Δ. Χορν - κυρία Κατερίνα
Δ. Χορν - κυρία Κατερίνα
Μπορεί το Θεατρικό Μουσείο να βιώνει την αδιαφορία του ΥΠΠΟ για την πληθώρα προβλημάτων του εξαιτίας των συνθηκών του κτιρίου όπου στεγάζεται, ωστόσο επιμένει στο έργο του. Ετσι, τη δική τους θέση - πλάι στους Μινωτή - Παξινού, την Μελίνα, την Μαρία Κάλλας, την Μαρίκα Κοτοπούλη, τον Βεάκη, τον Νέζερ, την Κυβέλη, την Ελένη Παπαδάκη, την Ελλη Λαμπέτη - απέκτησαν, προχθές, στο Θεατρικό Μουσείο, η Κατερίνα Ανδρεάδη και ο Δημήτρης Χορν.

Για την πρωτοπόρα Κατερίνα και τον γοητευτικό στη σκηνή, στη μεγάλη οθόνη, Δημήτρη Χορν μίλησε αρχικά ο πρόεδρος του μουσείου, Κώστας Ασημακόπουλοςκαι έπειτα ο επίτιμος πρόεδρος του μουσείου, Ασημάκης Γιαλαμάς, εξήρε το κωμικό ταλέντο της μεγάλης ηθοποιού.

Για «το μεγάλο ταλέντο, το ήθος και τη σπάνια μόρφωση» της κυρίας Κατερίνας μίλησε η Αννα Φόνσου, ενώ για τον Χορν, «τον ηθοποιό που σφράγισε το ελληνικό θέατρο» μίλησε και ο Μάριος Πλωρίτης.

Στην εκδήλωση ακούστηκε απόσπασμα από το «Παράξενο Ιντερμέτζο» του Ο' Νήλ, με τη φωνή της Κατερίνας, ενώ ο Θεόδωρος Κρίτας εγκαινίασε το καμαρίνι της. Τα αποκαλυπτήρια στο καμαρίνι του Δημήτρη Χορν έκανε η άλλη μεγάλη κυρία του θεάτρου μας, Βάσω Μανωλίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ