Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα

Στα μπλόκα και τα ...πόστα τους εξακολουθούν να παραμένουν οι αγρότες σε Μακεδονία και Θράκη, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Στα μπλόκα του Ορμενίου και της Κορνοφωλιάς παρέμεναν για τρίτη βδομάδα οι αγρότες του Εβρου. Ο εκπρόσωπος στη σύσκεψη στο Αγκιστρο από τα μπλόκα του Εβρου Γιάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου, μετέφερε στους αγρότες του Εβρου τις αποφάσεις που πάρθηκαν στον Προμαχώνα και αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα των αγροτών για την εκπλήρωση των εννέα βασικών αιτημάτων τους.

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι και τη δικαίωση δηλώνουν οι Σερραίοι αγρότες και στα τρία μπλόκα που υπάρχουν στο νομό (Προμαχώνα, Κερδύλλια, Στρυμονικό). Το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο του Προμαχώνα για λίγες ώρες, ώστε να αποσυμφορηθεί ο σταθμός από τις εκατοντάδες σταθμευμένες νταλίκες, που βρίσκονταν στη διάβαση προς Βουλγαρία και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων.

Το μπλόκο στο συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης ενισχύθηκε χτες από κτηνοτρόφους του νομού Κιλκίς, οι οποίοι σε εκδήλωση διαμαρτυρίας τους έριξαν ποσότητες γάλακτος μπροστά στο τελωνείο.

Επίσης, οι αγρότες παρέμεναν στα μπλόκα των Ευζώνων, της Χρυσούπολης Καβάλας, της Νέας Τρίγλιας, της Γαλάτιστας, της Ορμύλιας, των Καλυβίων, της Εξοχής, της Κρυσταλλοπηγής, της Νίκης, του Αμυνταίου, των Σερβίων και των Γρεβενών.

  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αλλά και συναντήσεις με υπουργούς αποφάσισαν χτες εκπρόσωποι μπλόκων που συμμετείχαν σε σύσκεψη στη Βέροια που συγκάλεσε το λεγόμενο Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο. Επίσης, σήμερα οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη θα στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια των πολύωρων συζητήσεων που γίνονταν «κεκλεισμέων των θυρών» ακούστηκαν και πολλές φωνές για λύση των μπλόκων. Τελικά, η πλειοψηφία των εκπροσώπων των αγροτών απέρριψε τις προτάσεις για διακοπή των κινητοποιήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ