Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Μήνυμα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Οι αγρότες του μπλόκου, μαζί με τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ της πόλης πραγματοποίησαν χτες μεγάλη συγκέντρωση στη Λάρισα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λάρισα

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη Λάρισα
Ηχηρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση, χτες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και η μαχητική πορεία, με τη συμβολική παρουσία τρακτέρ στους δρόμους της πόλης, που διοργάνωσε το μπλόκο της Νίκαιας. Μαζί με τους αγρότες, που χτες συμπλήρωσαν 15 μέρες στο μπλόκο, ήταν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι κρατώντας πανό και σημαίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, όπως του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, των ταξικών συνδικάτων και σωματείων της δύναμής του, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κ.ά., εκφράζοντας, για μια ακόμα φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, ο Γ. Λιανός επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Το σύνθημά μας ήταν και είναι αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά. Είμαστε πάντα στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και στηρίζουμε τους αγώνες του».

Παίρνοντας, στη συνέχεια, το λόγο ο Π. Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας υπογράμμισε: «Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι αυτός που οδηγεί την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα από την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική. Οι ελπίδες του λαού μας βρίσκονται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής, που θα πετύχουμε με τον κοινό μας αγώνα, εργάτες, μικρομεσαίες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι.

Από την κινητοποίηση με τα τρακτέρ στους δρόμους της Λάρισας

Eurokinissi

Από την κινητοποίηση με τα τρακτέρ στους δρόμους της Λάρισας
Μιλώντας ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε: Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα του αγώνα και στο δίκαιο των αιτημάτων. Και υπογράμμισε: Τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος και όλα τα λαϊκά στρώματα από μια τέτοια πολιτική της ΚΑΠ και της ΕΕ. Αντίθετα, έχουμε όλοι μας να χάσουμε εάν επικρατήσει μακροπρόθεσμα αυτή η κατάσταση της αγροτικής οικονομίας. Η διέξοδος βρίσκεται στη σύγκρουση μ' αυτήν την πολιτική, στο συντονισμό της δράσης μας με τ' άλλα λαϊκά στρώματα, ενισχύοντας την προσπάθεια κοινού μετώπου, καθώς και στον αγώνα για τη δημιουργία των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων για άλλο δρόμο ανάπτυξης σε φιλοαγροτική κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, μίλησε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, ο οποίος επισήμανε: Ο αγρότης από την ίδια του την εμπειρία κατάλαβε ότι η αιτία που βρισκόμαστε σ' αυτήν την κατάσταση είναι η ΚΑΠ της ΕΕ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε δυνατοί, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, είμαστε ενωμένοι - τόνισε - και θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο».

Και υπογράμμισε: Πρέπει να επιμείνουμε στον αγώνα μας για να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα. Για να έχουμε το κεφάλι ψηλά, για να μπορούμε να αναδιοργανώσουμε το αγροτικό κίνημα, να φτιάξουμε τους Συλλόγους να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Καταλήγοντας κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τη νεολαία, όλο το λαό να συμπαραταχθεί στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί κοινός είναι ο εχθρός, κοινά τα προβλήματα, κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας μας.

  • Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ