Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, με αφορμή τις καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας στελεχών του Κόμματος

Οι κομμουνιστές της Βενεζουέλας παλεύουν για να βαθύνουν οι αλλαγές στη χώρα στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής
Οι κομμουνιστές της Βενεζουέλας παλεύουν για να βαθύνουν οι αλλαγές στη χώρα στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής προοπτικής
Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος και τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σχέδιο, που αποκάλυψε το ΚΚ Βενεζουέλας, και που προβλέπει δολοφονίες στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και του λαϊκού κινήματος, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, σ. Οσκαρ Φιγκέρα, από ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος του κολομβιανού στρατού, που έχουν διεισδύσει στη χώρα.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις εξελίξεις στην Ονδούρα και την Αϊτή, στην εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, στην ενεργοποίηση του αμερικάνικου 4ου στόλου, στις αλλεπάλληλες προκλήσεις ενάντια σε Βενεζουέλα και Εκουαδόρ, που υπογραμμίζουν την ένταση της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και τον κεντρικό ρόλο του καθεστώτος της Κολομβίας στους σχεδιασμούς του.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το λαϊκό κίνημα της Βενεζουέλας. Το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και της διεθνιστικής αλληλεγγύης μπορεί να βάλει εμπόδια και να ακυρώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ