Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Σημαντική σπορά για τους αυριανούς αγώνες

Η αγορά της Μυτιλήνης γέμισε ξανά με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Η αγορά της Μυτιλήνης γέμισε ξανά με τις σημαίες του ΠΑΜΕ
Στα νησιά του Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν προχτές δυναμικές, μαχητικές και μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, που αποτελούν ταυτόχρονα και το έδαφος πάνω στο οποίο θα ανθίσουν οι αυριανές μάχες.

Απάντηση στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων έδωσαν οι εργάτες στη Ρόδο. Με μια συγκέντρωση από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, κάτω απ' τις σημαίες και τα πανό του ΠΑΜΕ, μαθητές, φοιτητές με το ΜΑΣ και μικροεπαγγελματίες ΕΒΕ, δίπλα δίπλα με τους εργάτες πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Εκεί ήταν και οι απολυμένοι από το βιολογικό καθαρισμό της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Ρόδου.

Στη Λήμνο μαζική ήταν η συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας και δυναμική η πορεία στην αγορά της πόλης, παρά τη δυνατή βροχή. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν εντυπωσιακή, ενώ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ Λήμνου. Εκεί ήταν και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Μύρινας. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Εργάτες - αγρότες - μαθητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Σημαντική στιγμή ο χαιρετισμός των εργατών και αρχαιολόγων στο έργο του βιολογικού καθαρισμού, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι μένουν απλήρωτοι από τον Ιούλη του 2009.

Με παλμό και τη συμμετοχή αγροτών, ΕΒΕ και φοιτητών με το ΜΑΣ, πραγματοποιήθηκε και η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η πορεία έγινε στην αγορά και με το σύνθημα «Εργατιά χωρίς λεφτά - μαγαζιά χωρίς δουλειά» έδωσαν το στίγμα.

Στην Ικαρία, στην κεντρική πλατεία του Εύδηλου έγινε η συγκέντρωση, με δυναμισμό και παρά τη βροχή. Στη Χίο και στην Κω έγιναν απ' τις πιο μαζικές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων (ανάλογα υψηλή και η συμμετοχή στην απεργία). Στην Κάλυμνο έγινε σύσκεψη εργατών. Τέλος, στη Σάμο σημαντική ήταν η επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ