Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΚΡΗΤΗ
Αποφασιστικά και στους τέσσερις νομούς

Μαζικά στο Ηράκλειο
Μαζικά στο Ηράκλειο
Ηχηρό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι απεργοί και από την Κρήτη, με διαδηλώσεις στους τέσσερις νομούς, κάνοντας ξεκάθαρη την απόφασή τους να βάλουν φραγμό στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης.

Στο Ηράκλειο στη συγκέντρωση δυναμικό «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από τον κλάδο του εμπορίου, των κατασκευών, ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό. Επίσης συμμετείχαν επαγγελματοβιοτέχνες, αγρότες, φοιτητές και συνταξιούχοι. Με πανό, σημαίες του ΠΑΜΕ και συνθήματα οι απεργοί πορεύτηκαν με κατάληξη τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Από νωρίς το πρωί απεργιακές «φρουρές» βρέθηκαν έξω από πύλες εργοστασίων στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, αλλά και έξω από πολυκαταστήματα και σχολεία.

Στα Χανιά απεργιακές επιτροπές στήθηκαν έξω από εμπορικά καταστήματα και την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν ιδιωτικοί υπάλληλοι, οικοδόμοι, εργαζόμενοι από τα τρόφιμα και ποτά, η επιτροπή αγώνα ΕΒΕ με τη συμμετοχή πολλών επαγγελματοβιοτεχνών που έκλεισαν τα καταστήματά τους και έδωσαν το «παρών». Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των αγροτών με το πανό της ΠΑΣΥ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στην κεφαλή της πορείας, καθώς και της αντιπροσωπείας απολυμένων της «Ολυμπιακής».

Στο Ρέθυμνο η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο Δημαρχείο, το οποίο συνδικαλιστές το «έντυσαν» με ένα πανό - κάλεσμα στην απεργία. Οπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, η δημαρχία προσπάθησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και έφτασε μέχρι το σημείο να κινητοποιήσει Εισαγγελία και Αστυνομία με πρόσχημα την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, δηλαδή του... δικαιώματος στην απεργοσπασία. «Το ΠΑΜΕ απέδειξε στην πράξη πως οι εργαζόμενοι μπορούν να ακυρώνουν τους μηχανισμούς καθήλωσης και διάσπασής τους και να περιφρουρούν τους αγώνες τους», τονίζει η Γραμματεία Ρεθύμνου, αφού η απεργία, η συγκέντρωση στο Δημαρχείο και η πορεία στην πόλη συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν κανονικά.

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε και στο Λασίθι, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου. Νωρίς το πρωί απεργιακές επιτροπές πραγματοποίησαν συμβολικούς αποκλεισμούς στο ΙΚΑ Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2014-11-28 00:00:00.0)
Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (2013-07-17 00:00:00.0)
Πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό κινητοποιήσεις (2011-10-20 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σε περισσότερους τόπους δουλειάς (2011-05-13 00:00:00.0)
Απεργιακό μπλόκο στην απελευθέρωση του ωραρίου (2005-07-05 00:00:00.0)
Πλημμύρισαν οι πλατείες διαδηλωτές (2001-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ