Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

BΑΓΔΑΤΗ.-- Καμικάζι ανατινάχθηκε σε σημείο ελέγχου πολύ κοντά στα κυβερνητικά γραφεία και στα δικαστήρια της πόλης Ραμάντι, στη βόρεια επαρχία Ανμπάρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, και να τραυματιστούν άλλοι 20. Οι τοπικές αρχές εκτιμούσαν ότι και αυτή η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδο-θρησκευτικής κλιμάκωσης μεταξύ σιιτών - σουνιτών ενόψει των εκλογών της 7ης Μαρτίου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Εξαιτίας της «κακής βαθμολογίας», όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, ένας 23χρονος οργισμένος επιτέθηκε εναντίον του καθηγητή του και τον σκότωσε στο επαγγελματικό σχολείο στην πόλη Λουντβιχσάφεν της Γερμανίας.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εισηγήθηκε να περιληφθεί εφεξής ο ιός της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στα εμβόλια για την εποχική γρίπη που θα χορηγηθούν την ερχόμενη περίοδο 2010/11 στο βόρειο ημισφαίριο.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η σερβική αστυνομία προχώρησε χτες στη σύλληψη του Πρέντραγκ Σουμποτίτσκι, διευθυντή της κατασκευαστικής εταιρείας «Rade Neimar», που κατηγορείται ότι, με χρήματα που προορίζονταν για την αναστύλωση ναών, αγόρασε διαμέρισμα στην Ελλάδα. Ο Σουμποτίτσκι είναι κουμπάρος του αδερφού του πρωτοσύγκελου Συμεών Βιλόβσκι, που φέρεται αρχηγός της ομάδας που καταχράστηκε κονδύλια της επισκοπής Ρασκοπριζρένης αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ