Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Θα καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Δεκτό έκανε τελικά, χτες, τo Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας το αίτημα του συνήγορου της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, να κληθούν οι αυτόπτες μάρτυρες, για να καταθέσουν για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαστήριο είχε προχωρήσει την Τετάρτη σε αποκλεισμό μαρτύρων που είχαν κληθεί, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να υπάρχει εκ νέου κλήση τους, λόγω της νέας συγκρότησης του δικαστηρίου, με νέο εισαγγελέα και ενόρκους, μετά το ανυπέρβλητο κώλυμα της εισαγγελέως με την οποία ξεκίνησε η δίκη. Από την πλευρά του, όμως, ο συνήγορος Α. Μυλωνόπουλος, είχε διευκρινίσει στα σχετικά έγγραφα ότι ο κατάλογος των μαρτύρων ίσχυε, παρά τις όποιες αναβολές προκύψουν στο μέλλον. Χτες, για ακόμη μια φορά, ο συνήγορος επικαλέστηκε τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου στον οποίον μάλιστα προσέφυγε.

Για το παραπάνω θέμα, η υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, διά του Αλ. Κούγια, δυσανασχέτησε για τη δημοσιοποίηση της προσφυγής στον Αρειο Πάγο, από την πλευρά του συνήγορου της οικογένειας, για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ναι μεν γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα σε βάρος του κατηγορούμενου Κορκονέα, αλλά όπως σημείωσε είμαστε βέβαιοι πως θα κριθούμε δίκαια. Υποστήριξε, επίσης, πως από την αρχή στο χειρισμό της υπόθεσης έγιναν λάθη και από πολιτικούς, από το φόβο των επεισοδίων στην Αθήνα.

Η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη που κατηγορούνται για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνεχίστηκε και χτες, με την κατάθεση του ιατροδικαστή Χρ. Λευκίδη που έκανε την νεκροψία - νεκροτομή στο 15χρονο παιδί. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη με την κατάθεση του συνομήλικου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ