Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

1935 Ο βασιλιάς Γεώργιος ο Β' επιστρέφει στην Αθήνα. Η επάνοδός του έγινε μετά τη διενέργεια του νόθου δημοψηφίσματος (3 του Νοέμβρη). Η παλινόρθωση της μοναρχίας ήρθε μετά το πραξικόπημα υπό το στρατηγό Κονδύλη στις 10 Οκτώβρη 1935

1936 Υπογράφεται το αντικομμουνιστικό σύμφωνο μεταξύ της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ιαπωνίας. Το σύμφωνο ονομάστηκε «Αντικομιντέρν» και στρεφόταν ευθέως κατά της Σοβιετικής Ενωσης. Εγινε δεκτό ευνοϊκά από τις κυβερνήσεις της Αγγλίας και της Γαλλίας, οι οποίες πίστευαν ότι ο «άξονας» θα στραφεί κυρίως κατά της ΕΣΣΔ.

1969 Ο Τζον Λένον επιστρέφει στη βασίλισσα Ελισάβετ το βραβείο που του είχε απονείμει, όπως και στα άλλα μέλη του συγκροτήματος των «Μπιτλς». Ο Λένον επέστρεψε το βραβείο, διαμαρτυρόμενος για την υποστήριξη της Αγγλίας στον πόλεμο του Βιετνάμ.

1973 Με πραξικόπημα, ο Ιωαννίδης, ένας από τους πρωτεργάτες της χούντας, ανατρέπει τον Παπαδόπουλο. Αυτή η «εσωτερική» αλλαγή στο δικτατορικό καθεστώς σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για το έγκλημα της Κύπρου.

1992 Η κυβέρνηση της Τσεχοσλοβακίας εγκρίνει τη διαίρεση της χώρας στις δημοκρατίες της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Είχε αποφασιστεί το προηγούμενο καλοκαίρι και εφαρμόστηκε από την 1η Ιανουαρίου του 1993.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ