Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευτύχημα που δε θρηνήσαμε θύματα

«Είναι ευτύχημα που δε θρηνήσαμε θύματα, γιατί εκείνη την ώρα ερχόμαστε στο γραφείο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Χρ. Λαμπράκο, υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ» και έναν από τους τυχερούς που αν βρισκόταν λίγα λεπτά νωρίτερα στη δουλιά μπορεί να είχε τραυματιστεί. Αναφερόμενος στο αν η ενέργεια αυτή ήταν στημένη για να χτυπηθούν και άνθρωποι, ο Χρ. Λαμπράκος είπε: «Ασφαλώς. Αλλωστε, μόνο και μόνο από την ώρα που έγινε κάτι τέτοιο δεν ήταν τυχαίο, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιος στο περιοδικό».

Αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα της βομβιστικής τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του «ΝΕΜΕΣΙΣ», από μια άλλη σκοπιά, η Λ. Κανέλλη είπε: «Φανταστείτε αντί να έμπαινε στο δεύτερο όροφο ο εκρηκτικός μηχανισμός, να τον έβαζαν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Τότε σίγουρα θα θρηνούσαμε θύματα. Απέναντι είναι μια οικοδομή, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκονται καταστήματα».

Τα λόγια αυτά ήρθαν να επιβεβαιώσουν οι ένοικοι των γύρω καταστημάτων: «Ευτυχώς που κανείς δε διέσχιζε εκείνη την ώρα την οδό Πινδάρου. Ηταν ένα καθαρά τυχερό γεγονός», είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Τακούνι Εξπρές», Ν. Ασημακόπουλος, που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ». «Ηταν περίπου δέκα παρά τέταρτο, συνέχισε ο καταστηματάρχης, όταν ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Τα τζάμια του φεγγίτη στον ημιώροφο έσπασαν και αμέσως εκτινάχτηκαν τα θρύψαλα και έφτασαν μέχρι απέναντι. Ηταν καθαρή τύχη, που σε έναν πολυσύχναστο δρόμο εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανείς».

Απέναντι ακριβώς από τα γραφεία του «ΝΕΜΕΣΙΣ», βρίσκεται μια οικοδομή όπου την ώρα της έκρηξης δούλευαν τρεις εργάτες. Ενας από αυτούς, ο Στ. Ρίζος, μας είπε: «Ακουσα ένα δυνατό κρότο από απέναντι. Δεν κατάλαβα τι μπορεί να ήταν. Ωστόσο τα σπασμένα τζάμια έφτασαν λίγα εκατοστά από το χώρο που δουλεύουμε».

Ποια είναι «Τα παιδιά του Νοέμβρη»

Με χτεσινό τηλεφώνημα στον «Αλφα», άγνωστος ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης για λογαριασμό των «Παιδιών του Νοέμβρη». Ο άγνωστος ανέφερε ότι: «Χτυπήσαμε το εθνικιστικό περιοδικό "Νέμεσις" που συστεγάζεται με το πολιτικό γραφείο της βουλευτή του κατασταλτικού κόμματος Ελλάδας, Λιάνας Κανέλλη».

Σύμφωνα με την αστυνομία, η «οργάνωση» «Τα παιδιά του Νοέμβρη», έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1996. Αρέσκεται, να χτυπάει γραφεία πολιτικών, κυρίως το μήνα Νοέμβριο. Το Δεκέμβρη του '98, έβαλε εκρηκτικό μηχανισμό στο γραφείο του Λεων. Αυδή, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», την περίοδο που υπήρχε η μεγάλη εκλογική επιτυχία του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του έτους.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, έχει χτυπήσει εννιά πολιτικά γραφεία, μεταξύ των οποίων των Χρ. Πρωτόπαπα, Μ. Παπαϊωάννου, Τ. Μαντέλη, Φ. Πετσάλνικου, Γ. Παπαντωνίου, Απ. Κακλαμάνη και Σ. Βαλυράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ