Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΤΕ
Ζητά μείωση του τουριστικού ΦΠΑ

Να προλάβουν τις φορολογικές εξελίξεις επιδιώκουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι μπροστά στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών τη μείωσή του! Σε επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρεται ότι μια αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ κατά 1 ή 2 μονάδες «θα μειώσει τα φορολογικά έσοδα ως αποτέλεσμα της πολλαπλάσιας μείωσης της ζήτησης».

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η Ελλάδα έχει υψηλότερο ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες από ανταγωνίστριες χώρες, ενώ επισημαίνεται ότι είναι «κατανοητές οι προσπάθειες για περιορισμό των δαπανών» από την κυβέρνηση. Βεβαίως, με την ίδια λογική, οι πολλαπλές και ποικιλόμορφες επιβαρύνσεις των εργαζομένων και των οικογενειών τους περιορίζουν την κίνηση στην αγορά και επιπλέον απώλειες για τα δημόσια έσοδα, πέρα από το πολύ σημαντικό γεγονός ότι πολλές οικογένειες καταδικάζονται στην ανέχεια και στην αδυναμία να καλύψουν βασικές καθημερινές ανάγκες που σχετίζονται με την επιβίωσή τους.

Παρ' όλα αυτά, οι επιχειρηματίες του τουρισμού δείχνουν κατανόηση για τις κυβερνητικές προσπάθειες περιορισμού των δαπανών, αρκεί να μην πληρώσουν οι ίδιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ