Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ - «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ»
Διαπραγματεύσεις για την ηλεκτροδότηση

Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΔΕΗ ΑΕ και της «Αλουμίνιον ΑΕ» για τη σύναψη συμφωνίας ηλεκτροδότησης, μετά τη σχετική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που είχε αναλάβει την υπόθεση. Ο όμιλος «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ» είχε αντιδράσει στην αύξηση από τη ΔΕΗ κατά 10% του τιμολογίου, το 2008, σταματώντας να καταβάλει τη διαφορά της τιμής. Υποστήριζε ότι έπρεπε να προηγηθεί διαπραγμάτευση.

Στην σχετική ανακοίνωση του ομίλου σημειώνεται ότι η εταιρεία «προσέρχεται στη σημαντική αυτή διαπραγμάτευση με καλή πίστη για την αναζήτηση λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα αλλά και την αναπτυξιακή πορεία δύο εκ των σημαντικότερων βιομηχανικών ομίλων της χώρας». Αυτή τη φορά αναμένεται ωστόσο, συνολικός επανακαθορισμός των όρων ηλεκτροδότησης της «Αλουμίνιον» και όχι απλά η διαμόρφωση ενός νέου τιμολογίου. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «σκοπός των διαπραγματεύσεων είναι η συμφωνία των όρων, στη βάση των οποίων η ΔΕΗ ΑΕ θα καλύπτει τις ανάγκες της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ σε ηλεκτρικό ρεύμα, εν όλω ή εν μέρει».

Ετσι, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η «Αλουμίνιον» να στραφεί και στις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες του ομίλου που ανήκει για να καλύψει τις ανάγκες της, ενώ στο τελικό τιμολόγιο της ΔΕΗ θα συνυπολογίζονται παράγοντες όπως η καταναλωτική συμπεριφορά της εταιρίας σε περιόδους αιχμής κλπ. Αν και από την πλευρά της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είχε τεθεί μέχρι και ζήτημα επιβίωσης της «Αλουμίνιον» με τον ισχυρισμό ότι είναι υψηλή η τιμή της ΔΕΗ, ο ίδιος ο όμιλος δε δίστασε, προκειμένου να εξασφαλίσει υπερκέρδη, να μη χρησιμοποιήσει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα που ξεκίνησε στην «Αλουμίνιον» για την κάλυψη των αναγκών της, αλλά να μετατρέψει την άδειά της για να πουλά ακριβά στο Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας και να αγοράζει πολύ φτηνότερο ρεύμα από τη ΔΕΗ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ