Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ 2010 - 2011
Αυξήσεις στις πρώτες τάξεις και στα μεταφορικά

Σε αυξήσεις της τάξης του 2% για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού και «πάγωμα» των διδάκτρων στα φετινά επίπεδα για τις υπόλοιπες τάξεις, καθώς και αύξηση στα μεταφορικά μέχρι 40 ευρώ ανά μαθητή κατέληξε το φετινό «παζάρι» μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και των επιχειρηματιών ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων για τα δίδακτρα της επόμενης σχολικής χρονιάς. Tην ίδια στιγμή το υπουργείο αφήνει «ελεύθερη» τη διαμόρφωση των διδάκτρων για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που στην πραγματικότητα αποτελούν ανελαστικό έξοδο για τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών εκφράζει την αντίθεσή της στην αύξηση που ανακοινώθηκε κάνοντας λόγο για συσσώρευση κερδών στους σχολάρχες μετά την απελευθέρωση των διδάκτρων.

Για την εφαρμογή της απόφασης για τα δίδακτρα του 2010 - 2011 θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες σχετική τροπολογία, καθώς ο νόμος που ισχύει προβλέπει ποσοστό αύξησης για τις πρώτες τάξεις που προκύπτει από μαθηματικό τύπο και «ελεύθερη» διαμόρφωση για τις ενδιάμεσες τάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ