Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Δολοφονίες και καταστολή

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Η Κλαούντια Λαρίσα Μπρισουέλα δολοφονήθηκε την Τετάρτη στο σπίτι της «από αγνώστους» στο Σαν Πέδρο Σούλα και είναι το τέταρτο κατά σειρά μέλος και στέλεχος του Μετώπου που δολοφονείται από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου «προέδρου», Πορφίριο Λόμπο Σόσα, στις 27 Γενάρη, όπως κατήγγειλε, με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αντίστασης.

Η δράση των παραστρατιωτικών ομάδων διόλου τυχαία δεν είναι και γίνεται συνεχώς πιο φονική, καθώς το λαϊκό κίνημα πλέον δεν στρέφεται κατά του πραξικοπήματος, αλλά και κατά της ίδιας της πολιτικής και οικονομικής τάξης της Ονδούρας. Ηδη, οργανώνεται πολιτικά σε κάθε πόλη, αλλά και χωριό, έχει βγάλει πρόγραμμα δράσης, δεν αναγνωρίζει την κυβέρνηση Λόμπο και στις αρχές του Μάρτη ξεκινά τις διαδικασίες Σύστασης Λαϊκής Συντακτικής Συνέλευσης.

Τέλος, ένα ακόμη δείγμα γραφής της κυβέρνησης Λόμπο είναι και ότι το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε από την Εισαγγελία την προώθηση των νομικών διαδικασιών για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του πρώην Προέδρου Μανουέλ Σελάγια και τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ