Κυριακή 26 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενα αποκαλυπτικό τηλεγράφημα

Μικρό ήταν σε έκταση το τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, που ερχόταν από την Πρίστινα, αλλά το περιεχόμενό του ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Δέκα ένοπλους Αλβανούς, σημείωνε, οι οποίοι μετέφεραν όπλα, χειροβομβίδες, εκτοξευτήρες, νάρκες, όλμους και πυρομαχικά, με φορτηγό αυτοκίνητο, συνέλαβαν στο Κοσσυφοπέδιο οι άνδρες της «ειρηνευτικής» δύναμης KFOR. Οι αντάρτες, που φορούσαν στολές παραλλαγής, συνελήφθησαν, καθώς προσπαθούσαν να παρακάμψουν μεθοριακό φυλάκιο, για να επιστρέψουν παράνομα στο Κοσσυφοπέδιο, προερχόμενοι από το έδαφος της Νότιας Σερβίας.

Και για να μη μείνει η παραμικρή αμφιβολία, το τηλεγράφημα ανέφερε και αποσπάσματα της ανακοίνωσης της KFOR: «Την ώρα της σύλληψης, δυνάμεις του παράνομου UCPMB (Απελευθερωτικός στρατός για το Πρέσεβο, τη Μεντβέντια και το Μπουγιάνοβατς) εξαπέλυαν απρόκλητη επίθεση κατά Σέρβων».

Ποιος είπε ότι η εκλογή Κοστούνιτσα στη Γιουγκοσλαβία θα σήμαινε και την παύση των κάθε λογής αποσχιστικών κινήσεων και δραστηριοτήτων, που έχουν «φυτεύσει» και καλλιεργήσει στην περιοχή οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι διάφορες υπηρεσίες τους; Απλώς, τώρα έχουμε και καμιά σύλληψη, όπως και ανακοινώσεις με το προηγούμενο περιεχόμενο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ