Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Προς τον «Καιάδα» 50.000 ταχυδρομικοί

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στο δρόμο αναμένεται να βρεθούν μέσα στο 2010 περίπου 50.000 εργαζόμενοι στα αμερικανικά ταχυδρομεία US Postal Service (USPS) όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διοίκησης των ταχυδρομείων Τζον Πότερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Υπό το πρόσχημα της λήψης αναγκαστικών μέτρων και περικοπών για την κάλυψη των ζημιών εξαιτίας του λειτουργικού κόστους, που κατά τη διοίκηση έφτασαν τα 238 δισ. δολάρια απαιτείται κατά τον Πότερ μεγαλύτερη «ευλυγισία» στη λειτουργία των ταχυδρομείων, όπερ και περικοπές θέσεων εργασίας που θα φτάσουν στις 30.000 σε όλη την επικράτεια καθώς και περικοπές των υπερωριών καθώς και της διανομής του Σαββάτου που ισούται με την περικοπή άλλων 20.000 θέσεων εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία δεκαετία η US Postal Service (USPS) έχει προχωρήσει στις περικοπές 200.000 θέσεων εργασίας παρά το γεγονός, όπως τόνισε ο Πότερ, ότι ο αριθμός των ταχυδρομικών διευθύνσεων αυξήθηκε κατά 18 εκατομμύρια!

Οσο για την αμερικανική κυβέρνηση και τη νομοθετική εξουσία το «μπρα ντε φερ» Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, όσον αφορά πάντα τον τρόπο προάσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, συνεχίζεται. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από το μπλοκάρισμα του νομοσχεδίου για τα επιδόματα των ανέργων και τα δημόσια έργα οδοποιίας από το Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζιμ Μπάνινγκ, αργά το βράδυ της Τρίτης - τοπική ώρα - η Γερουσία ψήφισε με 78 ψήφους υπέρ και 19 κατά υπέρ του σχετικού μέτρου ενώ χτες ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κύρωσε το μέτρο για τη διανομή των κονδυλίων.

Πάντως, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο προϊόν «συμβιβασμών» στο όνομα πάντα της διακομματικής συναίνεσης με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν τα επιδόματα 400.000 ανέργων, επιδόματα που τους βοηθούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

Την ίδια στιγμή, το σήριαλ της μεταρρύθμισης του συστήματος Υγείας συνεχίζεται καθώς ο Πρόεδρος Ομπάμα εμμένει στη «συναίνεση» και με επιστολή του προς τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στο Καπιτώλιο, επισήμανε ότι είναι «ανοιχτός» σε ρεπουμπλικανικές προτάσεις για το θέμα της μεταρρύθμισης και δηλώνει μάλιστα «έτοιμος να συμπεριλάβει αρκετές προτάσεις τους» στην κατάρτιση του τελικού νομοσχεδίου.

Ανάμεσά τους οι κρατικές επιδοτήσεις στους προμηθευτές του ιατρικού υλικού στα κρατικά νοσοκομεία, η «επέκταση» ασφαλιστικών ευεργετημάτων, καθώς και πολλές προτεινόμενες από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αλλαγές στο σύστημα των αγωγών πολιτών σε περίπτωση «κακών κι επιζήμιων ιατρικών πρακτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ