Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ 62 ΠΟΛΕΙΣ
Μαζικά, ευρηματικά, αποφασιστικά

Η μαζικότητα, η ευρηματικότητα και η αποφασιστικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά των χτεσινών συλλαλητηρίων και άλλων κινητοποιήσεων με τις οποίες υψώθηκε μυριόστομη η απόφαση χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα, ηπειρωτική και νησιωτική, βορρά και νότο, ανατολή και δύση: Ολοι με το ΠΑΜΕ για να εμποδίσουμε τα εφιαλτικά μέτρα! Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Από το πρωί σηκώθηκαν «στο πόδι» όλες οι μεγάλες πόλεις της χώρας με πολύμορφες παρεμβάσεις, με γιγαντοπανό που αναρτήθηκαν σε δημόσια κτίρια, με εξορμήσεις σε μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς, με πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, συμβολικές καταλήψεις όπως αυτή που έγινε στην Αθήνα στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί όπου μεταφέρθηκε και ο διεθνιστικός χαιρετισμός της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας μέσω του αναπληρωτή ΓΓ της Ομοσπονδίας Βαλεντίν Πάντσο.

Οι ταξικές δυνάμεις και άλλοι μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος ξεκίνησαν πλατιά πανεξόρμηση στο λαό, ξεμπροστιάζοντας τη συντονισμένη προσπάθεια κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ - ΣΥΡΙΖΑ - ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ - αστικών ΜΜΕ να κρύψουν ότι τα νέα μέτρα είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του κεφαλαίου, ότι είναι μόνιμα, ότι αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Καλώντας την εργατική τάξη και όλο το λαό να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που έχει για να εμποδίσει τη σφαγή των κατακτήσεων που έχει κερδίσει με αίμα. Γι' αυτό και σ' όλη την Ελλάδα αντήχησε χτες βροντερό το μήνυμα: ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ