Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δε θα τους περάσει

Κάθε μέσο επιστρατεύτηκε αυτές τις μέρες προκειμένου να πειστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να δεχτούν μοιρολατρικά την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Χείρα βοηθείας στην καλλιέργεια της μοιρολατρίας και της τρομοκράτησης των εργαζομένων προσέφερε και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Στο χώρο της Υγείας, στις 5 Μάρτη, ημέρα που η κυβέρνηση ψήφιζε το αντιλαϊκό νομοσχέδιο στη Βουλή και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι απεργούσαν και διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα, στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γενικό Κρατικό Αθήνας», «Α. Συγγρός», «Θριάσιο», «Σωτηρία», «Ιπποκράτειο» οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, μαζί με στελέχη των νοσοκομείων προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν εργαζόμενους για να μην απεργήσουν. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αθήνας του ΠΑΜΕ, προκειμένου να τους πείσουν να σκύψουν το κεφάλι έλεγαν ότι δεν είναι νόμιμη η συμμετοχή στην απεργία και αργότερα, ότι όσοι συμμετείχαν στην απεργία δεν είχαν την κάλυψη των ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

Για τους συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είναι νόμιμο να πληρώνονται οι υγειονομικοί τις εφημερίες, τα νυκτερινά και τις αργίες μετά από μήνες, να εργάζονται πρωί - νύχτα, με ένα ή και κανένα ρεπό την εβδομάδα, να αναγκάζονται οι γιατροί να κάνουν οκτώ ή και περισσότερες εφημερίες, να ανεβούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να κλέβουν οι τραπεζίτες και βιομήχανοι τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Το μόνο που δεν μπορούν να δεχθούν είναι ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να μετατρέπουν την αγανάκτησή τους σε οργανωμένη δράση, να εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ, να αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Δεν θα τους περάσει. Οι εργαζόμενοι, βάζοντας στο περιθώριο τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, θα συνεχίσουν συσπειρωμένοι γύρω από το ΠΑΜΕ συμμετέχοντας μαζικά και στη σημερινή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ