Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Νέο Σχολείο» με... φουλ «ιδιαίτερα»

Προχτές η υπουργός Παιδείας σε πρωινή εκπομπή του MEGA προπαγάνδιζε την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης για το λεγόμενο «νέο σχολείο» ή αλλιώς το «ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία». Ανάμεσα στα άλλα, εμφανίστηκε λάβρη ενάντια στην ηθική διαφθορά των εκπαιδευτικών, στα «ιδιαίτερα» και στους «ιδιαιτεράκηδες» καθηγητές.

Πέταξε το μπαλάκι στους γονείς καλώντας τους να καταγγέλλουν όσους καθηγητές κάνουν «ιδιαίτερα», αποκρύβοντας την πάνδηλη αλήθεια πως πρόκειται για φαινόμενο που συντηρούν οι ίδιες οι κυβερνήσεις, το ίδιο το σύστημα. Ηθικό διαφθορείο είναι η ίδια η μήτρα του συστήματος, οι πολιτικές που το αναπαράγουν. Τα ιδιαίτερα βολεύουν το σύστημα, είναι το «κόκαλο» για την εξαγορά και την ενσωμάτωση ενός στρώματος των εκπαιδευτικών, πόσο μάλλον που αυτό το «κόκαλο» επιβαρύνει απευθείας τις τσέπες της λαϊκής οικογένειας.

Τα «στραβά μάτια» που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις για τα «ιδιαίτερα» είναι επιλογή και πολιτική συμμαχίας της αστικής τάξης με ένα στρώμα των εκπαιδευτικών. Είναι η πολιτική που δημιουργεί το στρώμα της εργατικής αριστοκρατίας στους εκπαιδευτικούς ή ακόμα καλύτερα, ένα στρώμα που είναι κάτι σαν μείγμα εργατικής αριστοκρατίας και αυτοπασχολούμενων.

Η πολιτική τους, το σχολείο τους και τα «ιδιαίτερά» τους, είναι πόλεμος στα μυαλά των παιδιών και πόλεμος στις τσέπες των εργατών. Οφείλουμε να τα πολεμήσουμε! Πώς; Διεκδικώντας ένα άλλο σχολείο που η μορφωτική - διαπαιδαγωγητική διαδικασία θα ολοκληρώνεται μόνο σε αυτό. Το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της λαϊκής παιδείας και κοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Νέο Σχολείο» με... φουλ «ιδιαίτερα»(2010-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ