Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΝΔΟΥΡΑ
Το λαϊκό κίνημα ετοιμάζεται για σκληρό αγώνα

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

«Η ελπίδα της Ονδούρας βρίσκεται στην Εσπεράνσα» θα δηλώσει ο Κάρλος Ρέγιες, το ηγετικό στέλεχος του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης (FNRP) κατά τη διάρκεια της δεύτερης Συνάντησης για την «επανίδρυση της Ονδούρας» με συμμετοχή δεκάδων λαϊκών και κοινωνικών οργανώσεων και στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της έναρξης των διαδικασιών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συντακτική Συνέλευση στις 28 Ιουνίου, ημέρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ενάντια στον Πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια.

Το δημοψήφισμα θα το οργανώσει το FNRP ενώ, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης ο Κάρλος Ρέγιες, η «επανίδρυση της Ονδούρας είναι επείγουσα και επιτακτική ανάγκη» και όλος ο αγώνας μας θα γίνει κάτω «από τα νύχια της τίγρης», δηλαδή της κυβέρνησης του Πορφίριο Λόμπο που αποτελεί τη συνέχεια του πραξικοπήματος». Ο αγώνας θα είναι πολύ σκληρός και αιματηρός τόνισε ο Ρέγιες, επαναλαμβάνοντας «ότι εξαιτίας του αγώνα που έχουν κηρύξει για την κατάκτηση της εξουσίας» ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα δολοφονιών και καταστολής.

Προς επιβεβαίωση των λεγόμενων του Ράγιες, μόνο χτες έλαβαν χώρα τρεις δολοφονίες. Γύρω στις δέκα το βράδυ δολοφονήθηκε από αγνώστους κοντά στο σπίτι στο Λος Πίνος ντε Τοκόα, ο Ναούν Παλάσιος, επικεφαλής του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στο Μπάχο Αγκουάν, που βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και μήνες. Επίσης, δολοφονήθηκαν τα μέλη του FNRP στην επαρχία της Ατλάντιδα, οι αγρότες και συνδικαλιστές Ραμόν Ουλίσες Καστεγιάνος και Μιγκέλ Σαουκέδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ