Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αρμενικό και ανεργία σε πρώτο πλάνο

ΑΓΚΥΡΑ.--

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται οι στρατιές των ανέργων στην Τουρκία, σύμφωνα και με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας. Επισήμως η ανεργία δείχνει αύξηση της τάξης του 0,4% και αγγίζει το 13,5% για το Δεκέμβρη του 2009, ενώ οι πραγματικοί αριθμοί ξεπερνούν το 25%, τη στιγμή που η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί την πολιτική του φανατισμού για να αποκοιμίσει συνειδήσεις και να χειραγωγήσει το λαό, αποπροσανατολίζοντάς τον.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να εκβιάζει με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το 1915 από τους Οθωμανούς, που μετά την Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής πέρασε και από το σουηδικό Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα ακόμα ένας Τούρκος πρεσβευτής να ανακληθεί. Ωστόσο, επειδή ο ρόλος της Τουρκίας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα δε φαίνεται να παραβλέπεται εύκολα, ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ έσπευσε να εκφράσει στον Τούρκο ομόλογό του τη «λύπη» του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου και να υπογραμμίσει ότι «η κυβέρνησή του δε συμμερίζεται απολύτως την απόφαση αυτή, μια πρωτοβουλία που δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και είχε ως κίνητρο αποκλειστικά τους υπολογισμούς της εσωτερικής πολιτικής», δηλώνοντας έτοιμος για τα απαραίτητα ώστε «η αβάσιμη απόφαση να μη σκιάσει τις διμερείς σχέσεις», και πρόσθεσε ότι η χώρα του εξακολουθεί να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας παραβλέποντας κάθε είδους εγκλήματα...

Ο Ρ. Ερντογάν εξακολουθεί να δηλώνει «απογοητευμένος για την αδικία» ζητώντας και αυτός «μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης».

Τέλος, επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γκάμπι Ασκενάζι, για να συμμετάσχει σε διάσκεψη του ΝΑΤΟ για την «τρομοκρατία και τη διεθνή συνεργασία», ενώ παράλληλα σχεδίαζε συναντήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Ιλκέρ Μπασμπούγ και με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας Βετζντί Γκιονούλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ