Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Αφοριστική έκθεση με βάση «μαρτυρίες»

ΓΕΝΕΥΗ.--

Δίχως καν να έχει πατήσει το πόδι του στη ΛΔ Κορέας, ο Ταϊλανδός πανεπιστημιακός και ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη συγκεκριμένη χώρα, Βίτι Μούνταρμπχορν, παρουσίασε χτες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη την έκθεσή του για την Πιονγιάνγκ καταγγέλλοντας τις βορειοκορεατικές αρχές πως έχουν μετατρέψει τη χώρα σε «απέραντη φυλακή όπου βασιλεύει ο τρόμος».

Βασισμένος σε «μαρτυρίες» Βορειοκορεατών λιποτακτών και όσων άλλων διέφυγαν από τη χώρα επειδή μεταξύ άλλων διαφωνούσαν με την κυβέρνηση του Κόμματος Εργατών Κορέας, ο Μούνταρμπχορν δε δίστασε να καταδικάσει την Πιονγιάνγκ για «κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που πιθανώς να συνιστούν και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Παρουσιάζοντας την έκθεσή του υπέδειξε στις βορειοκορεατικές αρχές την «ορθή» κατά τη γνώμη του αγροτική πολιτική, προτείνοντας έτσι κατάργηση του κεντρικού σχεδιασμού της αγροτικής παραγωγής προκειμένου να αφεθούν οι αγρότες «ελεύθεροι» να παράγουν ό,τι και όσο θέλουν και να το πωλούν μετά «ελεύθερα» στις τοπικές αγορές...

Σε άλλο σημείο κατήγγειλε τη βορειοκορεατική κυβέρνηση για «τρομακτικές καταχρήσεις», ζήτησε την ανάσχεση των εκτελέσεων, της σωματικής βίας. Ξέχασε βέβαια να απαιτήσει το ίδιο κατηγορηματικά και τον τερματισμό του διεθνούς οικονομικού εμπάργκο που στραγγαλίζει χρόνια τώρα τη χώρα...

Μπροστά σ' όλα αυτά, ο διπλωματικός εκπρόσωπος της ΛΔ Κορέας, Μιουνγκ Ναμ Τσόε, δεν μπόρεσε παρά να αντιδράσει έντονα, κατηγορώντας τον Ταϊλανδό εισηγητή πως είναι «μέρος της πλεκτάνης και της προσπάθειας που καταβάλλει η Δύση ενάντια στην κυβέρνηση» της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ